Het werk van kunstenaars Rob Smulders en Jan Kuhlemeier is vanaf 26 november t/m 20 februari 2022 te zien in de expositie Pattern & Surface Matter(s) in de LocHal. Op vrijdag 11 februari sluiten wij deze expositie feestelijk af in de vorm van een lezing en een borrel.

foto: expositie Pattern & Surface Matter(s), fotograaf: Joris Buijs

Lezing over het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh

Met één been in bestaande tradities en het andere in het onbekende, stellen kunstenaars zichzelf en hun publiek steeds opnieuw de vraag wat iets is en wat iets zou kunnen worden. Ron Dirven, directeur en conservator Vincent van GoghHuis, gaat tijdens deze finissage in op het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh, die met bovenstaande uitspraak al voorspelde dat schilderkunst zich in de 20e en 21e eeuw door innovatie steeds verder zou ontwikkelen.

 

“De schilder van de toekomst is een colorist zoals er nog niet eerder geweest is.”

-

Vincent van Gogh

Programma

17.00 – inloop 

17.15 – lezing ‘Het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh’ 

17.35 – interview met de kunstenaars

17.45 – bezoek expositie en borrel

Aanmelden

Toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Meld je hieronder wel even aan. Hou er rekening mee dat je voor je bezoek zowel een mondkapje als een coronatoegangsbewijs en ID bij moet hebben. Voor toegang tot de LocHal moet je een mondkapje op. Bij het trappenlandschap controleren wij je QR-code, en dan kun je plaatsnemen en je mondkapje desgewenst afdoen. 

 

Aanmelden

Wil je meer weten over deze feestelijke afsluiting?

Neem contact met mij op.