AIR Roadtrip in Brabant

AIR Roadtrip in Brabant

Leo XIII

12 + 14 NOV

voor wie:
kunstprofessionals, beleidsmakers, fondsen, onderzoekers, journalisten

12 november:
Tilburg – Oisterwijk – Breda

14 november:
Den Bosch – Eindhoven

duur:
10.00-17.00 uur

Op dinsdag 12 en donderdag 14 november neemt AIR platform Brabant je mee op een roadtrip. We bezoeken een aantal locaties waar de vergaande samenwerking tussen Artist in Residences, werkplaatsen en presentatie-instellingen zichtbaar wordt.

Op dinsdag 12 november ligt de focus op Tilburg, Oisterwijk en Breda. Donderdag 14 november worden ’s-Hertogenbosch en Eindhoven bezocht. Inschrijven voor één dag is mogelijk, echter geven beide dagen een vollediger beeld van de samenwerkingen.

De Artist in Residences, waarvan er nu dertien samenwerken in AIR platform Brabant, stellen de kunstenaar centraal door het bieden van een werkperiode.  De één richt zich daarbij meer op inspiratie of historie, de ander zoekt juist de interactie op met de omgeving, of legt de focus op een thema of materiaalgebruik. Allen maken echter met overtuiging onderdeel uit van een groter netwerk en stimuleren daarmee het kunstklimaat. Welke bewegingen, samenwerkingen en kennisdeling vinden er binnen de provinciegrenzen van Brabant plaats, hoe komen ze tot stand en met wie?

Programma

Dinsdag 12 november

locaties: LocHal, Gastatelier Leo XIII, Sundaymorning@ekwc, Witte Rook, Stedelijk Museum Breda

speciale gasten: SEA Foundation, Kunstpodium T, AIR van Gogh Zundert, Club Solo, AnnAtopiA De Boshut, Tilt

moderator: Nils van Beek.

Donderdag 14 november

locaties: Willem Twee studio’s, Grafisch Atelier Den Bosch, het Werkwarenhuis, Baltan Laboratories, Beeldenstorm/Daglicht

speciale gasten: November Music, Paviljoen Ongehoorde Muziek, De Fabriek, Ecodorp Boekel, TAC

moderator: Kurt Vanbelleghem.

Deze roadtrip wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Artist in Residence programma’s AIR platform Brabant en wordt ondersteund door Kunstloc Brabant.