De Dag Van 8

De Dag Van 8

Foto: Ben Nienhuis

2 APR 2020

voor wie:
leerlingen groep 8, leraren groep 8, cultuurcoördinatoren, kunstvakdocenten

duur:
10.30-15.30 uur

locatie:
tilburg

kosten:
1 volwassene (en 4 groep 8’ers): 75 euro

Op De Dag Van 8 gaan leerlingen van groep 8 sámen in gesprek met cultuurcoördinatoren, hun leraren en kunstvakdocenten voortgezet onderwijs. Zij staan op een kruispunt van leren: wat heeft acht jaar cultuuronderwijs hen gebracht? Wat betekent het nú voor ze; en hoe zien zij de toekomst van cultuureducatie op het voortgezet onderwijs?

Maak het verschil

In 2020 zijn we 8 jaar op weg met de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). De kleuters van 2012 gaan nu bijna naar het voortgezet onderwijs. De afgelopen jaren is er veel gepraat over cultuuronderwijs vóór hen. Nu is het tijd voor een gesprek mét hen. Hoe ziet cultuuronderwijs eruit volgens groep 8’ers? En hoe zien zij de toekomst? Met de input van de leerlingen kun je jezelf de vraag stellen: Met welke inzichten kan ik het verschil maken voor mijn (toekomstige) leerlingen?

Groep 8’ers zijn onmisbaar

In gesprek gaan zonder leerlingen van groep 8 is géén optie. Groep 8’ers zijn daarom van harte welkom! Iedere volwassene mag vier leerlingen uit groep 8 meenemen naar De Dag Van 8.

Lever je bijdrage

Op De Dag Van 8 zijn er workshops, voorstellingen, optredens en ontmoetingen. Er zijn sprekers die je meenemen in hun verhaal en je uitnodigen om hetzelfde te doen. De bezoekers: jong en oud, zijn tevens deelnemer aan het programma en gaan in gesprek met elkaar en diverse makers zoals o.a. Theater Artemis en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Maak het mee!

Dit unieke evenement vindt plaats op een bijzondere locatie in Tilburg. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan. En ontvang je meer informatie over De Dag Van 8.

Vragen?

Natuurlijk geven we graag antwoord op je vragen. Daarom hebben we veelgestelde vragen opgesteld.

De Dag Van 8 organiseren we in samenwerking met CiST en Kunstlokaal.