Kunstloc @ Dutch Design Week 2019

Kunstloc @ Dutch Design Week 2019

Atelier Mats • Studio Anne Ligtenberg

Eindhoven staat van 19 t/m 27 oktober weer in het teken van de Dutch Design Week. Ook dit jaar zijn er veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is (geweest). Denk aan projecten die een bijdrage uit het impulsgeldenprogramma hebben ontvangen, maar ook kunstenaars die we geadviseerd hebben. Stuk voor stuk zijn ze een bezoek waard, daarom zetten we ze graag voor je op een rij!

Ningli Zhu

Manifestations – Superpower

Manifestations is een festival waar kunst, technologie en innovatie centraal staan. Een initiatief van Stichting Art & Technology onder leiding van Viola van Alphen. Manifestations presenteert innovatieve kunstinstallaties van een mix aan makers. Dit jaar staat het festival in het teken van Superpower. Beschikken we straks allemaal over superkracht, superschoonheid en worden we heel oud of is dat alleen voor de happy few? Mogen we nog kwetsbaar zijn? Manifestations kreeg in 2017 subsidie uit impulsgelden en in 2018 subsidie in de vorm van een kennisvoucher.

Vitalis Expositie ‘Bouwjaar Blits’

foto: Marcel de Buck

Vitalis & Joost van Wijnen

Encounter#7; brengt in kaart hoe mensen die in een woonzorgcentrum wonen de impact ervaren van de lichamelijke verandering op de eigen identiteit en welke impact dit heeft in relatie tot anderen. Tijdens de DDW19 neemt Joost van Wijmen 24 uur intrek in woongemeenschap Wilgenhof, waar hij samen met de bewoners de stelling “mijn lichaam is (g)een object” onderzoekt.

Joost ontving subsidie uit de impulsgeldenregeling. Lees meer over zijn werk in een eerder verschenen artikel op MEST.

KONT's Solidarity EconomyKONT solidaire economie

KONT’s solidaire economie is een mini-economie op DDW19 die fantasie, creativiteit en sociale vaardigheden aanspreekt. Bezoekers gaan samen met kunstenaars en vrijwilligers iets maken om te weg te geven.

Kunstenaar Griet Menschaert, initiatiefnemer van KONT, kreeg voor KONT Magazine subsidie uit de impulsgelden.

Four Stage Gear Circle - Floris Hovers

foto: Marije Kuiper

Cor Unum Legacy/Future

Het keramische productiehuis Cor Unum uit Den Bosch laat op DDW een collectie zien rondom het thema Future/History. Bekende Nederlandse ontwerpers lieten zich inspireren door de ‘Legacy’ van de ‘oude meesters’ van Cor Unum –Premsela, Gijs Bakker, Zweitse Landsheer en Geert Lap.

Cor Unum kreeg voor het professionaliseren van hun personeel, organisatie en verkoop subsidie uit impulsgelden.

The Symbiocene ForestBioArt Laboraties

Verborgen in het groen in Strijp vind je BioArt Laboratories. De broedplaats voor vele prijswinnende innovaties. Kunstloc is al lang betrokken bij Jalila Essaidi en Bio Art Laboratories. Als “High Potential” doorliep Jalila in 2014 een op maat gemaakt talentontwikkelingstraject bij bkkc. In 2015 heeft BioArt Laboratories een meerjarige bijdrage uit de impulsgelden ontvangen voor het project ‘BioArt Laboratories Future Proof’. Sinds 2017 ontvangt BioArt Laboraties een tweejarige impulsbijdrage voor de doorontwikkeling van haar activiteiten op het gebied van cultuureducatie.

Fabulous Future Room 8, Hotel Insomnia 2018

foto: Koen Dijkman

Hotel Insomnia

Podium De Fabriek runt op DDW Hotel Insomnia.  Een plek voor reflectie en bezinning. Het Hotel biedt verschillende soorten fictieve en echte accommodatie aan. Gasten dompelen ze onder in een verblijf in hun kunstinitiatief. De Fabriek kreeg in 2018 subsidie uit de impulsgelden.

Vij5 Showroom and WorkshopVij5 Showroom

Vij5 geeft in hun showroom op de DDW inzicht in de samenstelling en oorsprong van hun collectie. Met deze openheid willen ze transparant zijn over hun productieketen. Wanneer je iets koopt, maak je een keuze. Daarmee ben je als consument onderdeel van een keten. Maar hoe zien deze ketens er precies uit? En van welke ketens wil jij onderdeel zijn?

Dit design-duo deed in 2018 een succesvolle crowdfunding-campagne voor De Tweedoek.

Assembling InitiativesAtelier Mats en Studio Anne Ligtenberg

WE FEEL FINE, of beter gezegd we willen ons fijn voelen en we willen er oké mee zijn dat we ondanks alles toch ongelukkig kunnen zijn. Anne Ligtenberg en Mats Horbach laten zien hoe zij met aandacht voor design de wereld een stukje menselijker maken.

Deze ontwerpers deden in 2017 samen een succesvolle crowdfunding-campagne voor “Het Dyslexieboek”.

foto: Willem de Kam

Agri Meets Design

Agri meets Design brengt sinds 2012 het Nederlands agrarische voedsel en de creatieve industrie bij elkaar om samen te werken aan een toekomstbestendig voedselsysteem. In STUDIO Agri meets Design kunnen ontwerpers, boeren, beleidsmakers, het bedrijfsleven en bezoekers van de DDW elkaar ontmoeten.

Eerdere projecten van Agri Meets Design, zoals FoodLabPeel en FoodHeroes werden ondersteund uit de impulsgelden.

Social label Lab I Werkwarenhuis nomineer DDA 2019

foto: Rene van der Hulst

Social Label

De collectie van Social Label is op DDW te zien bij Piet Hein Eek. Social Label deed in 2018 een crowdfunding voor de heruitgave van hun overzichtswerk “Design Works”.