Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

De school als tentoonstellingsruimte. Heb je daar als kunstenaar al eens over nagedacht? Kunstloc Brabant heeft op dit gebied een grote expertise én een groot netwerk, en dat willen we met je delen. Reageer op onze open call voor twee te ontwikkelen reizende tentoonstellingen. 

Vier Brabantse kunstenaars hebben in 2021 een handzame reizende tentoonstelling ontwikkeld met hun eigen kunstwerken. Deze exposities toeren op dit moment langs verschillende basisscholen in de provincie. Bij de ontwikkeling én afzet ervan zijn de kunstenaars geholpen door Kunstloc Brabant. Voor programmering in schooljaar 2022-2023 zoeken we, via deze open call, wederom kunstenaars die deze uitdaging aan willen gaan. Het gaat om twee te ontwikkelen projecten. De deadline voor de open call is 6 maart 2022.

Lang leve planeet Aarde - duurzaamheid

Voor dit project zoeken we een kunstenaar (of samenwerkende kunstenaars) voor wie duurzaamheid een tweede huid is. Dan denken we in ieder geval aan onderwerpkeuze, materiaalgebruik en natuurlijk de uiteindelijk manifestatie van het werk.

Lang leve planeet Aarde dient als (onder-)titel terug te komen.

  • discipline: multidisciplinair, vrij 
  • doelgroep: 7/8 (bovenbouw primair onderwijs, dus ook geschikt voor groep 5/6) 
  • deadline: 18 juli 2022 voor de educatie en 4 september 2022 voor de tentoonstelling. 
  • inzet: bij aanvang schooljaar 2022-2023, vanaf 13 september 2022 

Mijn plek in beeld - fotografie

Voor dit project zoeken we een fotograaf (of samenwerkende fotografen) wiens directe omgeving het vertrekpunt is voor vrij werk. Het alledaagse en vertrouwde verenigen zich bij voorkeur met het universele in dit project. In dit geval ligt er voor de educatie al een raamwerk wat als onderlegger gebruikt dient te worden. 

Mijn plek in beeld is een werktitel en hoeft niet overgenomen te worden.

  • discipline: fotografie 
  • doelgroep 5/6 (bovenbouw primair onderwijs, dus ook geschikt voor groep 7/8) 
  • deadline: 10 oktober 2022 voor zowel tentoonstelling als educatie 
  • inzet: na herfstvakantie 2022, vanaf 31 oktober 2022

Selectie

Reageer uiterlijk 6 maart 2022 op de open call met een kort voorstel/projectplan (maximaal één A4tje). Neem hierin duidelijke afbeeldingen op van wat je doet, en vooral wat je wil laten zien. Selectie gebeurt op basis van voorgelegd werk. We kijken naar de toegankelijkheid voor de doelgroep, artisticiteit en natuurlijk de praktische realiseerbaarheid als uiteindelijk ‘autonoom’ reizende tentoonstelling. Uiteraard staan we open voor ideeën betreffende de begeleidende educatie. 

Financieel is er het nodige geregeld. Na selectie gaan we in een 'vertrekgesprek’ nader in op de randvoorwaarden.  

Ben je geïnteresseerd?

Stuur ons je voorstel of projectplan. Voor meer informatie of vragen kun je ons bellen op maandag, dinsdag of donderdag.