Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

TalentHub Brabant

TalentHub Brabant biedt een talentontwikkelingsprogramma voor jonge Brabantse makers in verschillende kunstdisciplines als podiumkunsten, literatuur, film. Dankzij de steun van Provincie Noord-Brabant en de lovende evaluatie kan dit programma in 2023-2024 weer volop gaan draaien. 

Op dit moment zijn de zeven hubs van TalentHub Brabant op zoek naar nieuw Brabants talent. Inversie en jump! (de twee hubs voor beeldende kunsten), en de hub Design to Market hebben hiervoor ook een open call gedaan. 

TalentHub Brabant

Inversie, jump! en Design to Market

TalentHub jump! biedt een talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars in Brabant. 

TalentHub Inversie begeleidt ook jonge beeldend kunstenaars naar een zelfstandige beroepspraktijk. Maar er is een verschil met jump! Niet iedere makerspraktijk verloopt volgens dezelfde richtlijnen en niet elke kunstvorm is verkoopbaar. Inversie betekent: omkering van de gewone orde. TalentHub Inversie is er dan ook voor kunstenaars die niet binnen de reguliere kaders passen. Performance art, maatschappelijk ge├źngageerd werk of installatiekunst: het zijn slechts een aantal voorbeelden. 

TalentHub Design to Market is er voor jong Brabants ontwerptalent dat zich verder wil ontwikkelen op het gebied van vakmanschap, ondernemerschap en leiderschap.

TalentHub Inversie

Het programma van Inversie duurt 10 maanden. Het is bedoeld voor jonge of startende beeldend kunstenaars die maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd zijn en concrete ontwikkelvragen hebben over het inrichten van hun praktijk als kunstenaar.

Lijkt het je wat? Bekijk dan de voorwaarden in de open call. 

 

Open call Inversie

TalentHub jump!

Het traject van jump! duurt 18 maanden en is juist gericht op kunstenaars die vier jaar of langer actief zijn.

Open call jump!

Design to Market

Design to Market biedt een talentontwikkelingsprogramma van 12 maanden voor Brabantse ontwerpers die aan de slag willen met hun ondernemerschap, vakmanschap en leiderschap.

Open Call Design to Market

Meer weten over TalentHub Brabant?

Neem contact met mij op.