Kunstroute Landgoed Gulbergen

Kunstroute

Landgoed Gulbergen

14 JUN

7 JUL

voor wie:
iedereen is welkom

kosten:
gratis

locatie:
Landgoed Gulbergen
Vamweg 18
5731 PW, Mierlo

Dat afval ook kunst én tegelijk landschap kan zijn bewijzen tien enthousiaste studenten van de Fontys Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe) op Landgoed Gulbergen. Kunstloc organiseert hier samen met Attero, Blom & Moors en Fontys het project Afval=Landschap. De kunstwerken die de studenten maken, vormen vanaf 14 juni een kunstroute, gratis te zien op het landgoed.

Tijdens het kunstproject Afval=Landschap maken de tien studenten gedurende zes weken een kunstwerk of interventie van afval, de oorsprong van dit gebied. Kenmerkend voor Landgoed Gulbergen bij Mierlo is namelijk de heuvel van 60 meter boven NAP, het hoogste punt van Noord-Brabant. De kern van deze heuvel bestaat uit 10 miljoen ton afval, waarop voornamelijk gras en hier en daar een struik groeit.

De studenten van Fontys maken een landschapskunstwerk of interventie om zichtbaar te maken hoe een enorme berg afval een tweede leven kan krijgen als aantrekkelijk landschap. De kunstwerken vormen tezamen een kunstroute op het landgoed, gratis te zien in de periode van vrijdag 14 juni tot en met zondag 7 juli.

laatste berichten