Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Of over het ontstaan van het landschap. Elke fiets- en wandelroute in de gratis app Brabant Vertelt heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word je meegenomen op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

Gezamenlijke promotie van prachtige routes

Met de app Brabant Vertelt bundelen we prachtige routes van verschillende gemeentes en organisaties in Brabant, die we gezamenlijk promoten. Zo verbinden we kunst en cultuur met erfgoed, recreatie en natuur op een interactieve en zeer toegankelijke manier. De app heeft al meer dan 10.000 downloads en word onder de aandacht gebracht via social media, vlogs, columns, persberichten en meer.

Download de app en ga op pad

Ambassadeur Boswachter Frans Kapteijns

Als voormalig boswachter van de Kampina heeft hij een hele goede kijk op de natuur en al het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Vandaar dat Frans Kapteijns zich samen met Brabant Vertelt inzet om zowel het wandelen/fietsen als de cultuur en natuur op een leuke manier bij het publiek onder de aandacht te brengen. Dit doet Frans onder andere door het schrijven van een maandelijkse column, de wekelijkse vlog op vrijdag, aandacht genereren via social media, en zijn aanwezigheid op evenementen.

Ambassadeur Boswachter Frans Kapteijns

Deelnemende partners

De routes in de app worden aagedragen door de deelnemende partners. Op dit moment werken wij samen met Gemeente Tilburg, Gemeente Gilze-Rijen, Gemeente Boxtel, Gemeente Sint-Michielsgestel, Gemeente Woudrichem, Stadslab CuPuDo, Artwalks Tilburg, Bibliotheek Midden-Brabant en Pelicula film & tv. Een actueel bestand van de routes in de Brabant Vertelt app vind je hier.