Next Stop – Onbeperkt kunst en cultuur

Next Stop – Onbeperkt kunst en cultuur

10 APR
10.00 – 16.00

voor wie:
iedereen die werkt met mensen met een beperking of dat wil gaan doen

locatie:
antropia, zeist

Het LKCA organiseert samen met St Tamino, Cultuurmij Oost, Plein C, Stichting Kunst & Cultuur en Fonds voor Cultuurparticipatie de conferentie Next Stop. Dé conferentie voor iedereen die meer wil doen met kunst en cultuur voor mensen met een beperking. Met ruimschoots aandacht voor cultuur in het speciaal onderwijs, vso en praktijkonderwijs. Kunstloc verzorgt tijdens deze conferentie een workshop. Centraal staat wat jij je leerlingen mee wilt geven op het gebied van kunst en cultuur. En welke ontwikkeling je daarmee wilt stimuleren.

Voor wie?

Next Stop is een conferentie voor iedereen die werkt met mensen met een beperking óf dat wil gaan doen.

  • Voor de leerkracht en kunstvakdocent in het (speciaal) onderwijs die elke leerling passend cultuuronderwijs wil bieden.
  • Voor de cultuurcoördinator, kunstvakdocent of schooldirecteur die behoefte heeft aan meer fundament voor cultuuronderwijs voor kinderen met een beperking.
  • Voor de beleidsmedewerker of cultuurcoach die inclusieve cultuureducatie vorm wil geven in de eigen gemeente.
  • Voor de kunstenaar of culturele organisatie die de uitdaging aandurft.

Vier programmaroutes

Verwonderen – laat je raken en voeden door persoonlijke verhalen en goede voorbeelden. Mocht je vóór deze dag nog twijfelen over nut en noodzaak van inclusieve cultuureducatie, dan is dat hierna voorbij…

Verstevigen – vandaag geleerd, morgen toegepast in de groep: dat is het doel van deze praktische route door het programma met workshops en tools die je direct in de eigen praktijk kunt toepassen

Verdiepen – kennis en inzichten, daar draait het om in deze onderzoekslijn. Wat kunnen we leren van de meest recente onderzoeken?

Verankeren – hoe zorg je dat inclusieve cultuureducatie méér wordt dan de ‘hobby’ van die ene bevlogen docent? Dat het verankerd wordt in je school, gemeente of centrum voor de kunsten? Een programmalijn over visie, beleid en draagvlak.