Luchtig en licht kunnen zijn, omdat ze wist wat echt belangrijk is in het leven. Kwetsbaarheid omzettend in kracht. Marjan koos voor verbinding, voor hartelijkheid, voor aandacht geven en echt contact maken. In haar werk, bij haar vrienden, bij familie. Aanstekelijk enthousiast, creatief, lief en knuffelig. Waar Marjan was, was het fijn.

condoleance bij overlijden Marjan Verboeket

Vol ongeloof hoorden wij dat op 3 april Marjan Verboeket is overleden. Ze was bij Kunstloc Brabant betrokken in de afrondende fase van de basistraining van De Cultuur Loper, waarna zij als co-teacher leraren zou gaan begeleiden bij hun eigen leervragen over beter cultuuronderwijs.

Ik was hierbij haar leercoach en onze gesprekken waren openhartig en vol subtiele humor. Marjan ging lastige kwesties niet uit de weg en kon hierbij ook verwonderd zijn over zichzelf, een grote kwaliteit. Door haar rust, weloverwogenheid en volle aandacht bleven onze gesprekken me altijd een tijdje bij. In haar verslagen staan mooie beeldspraken, die precies uitdrukken wat we hadden besproken. De geest van een kunstenares.

We zullen haar missen en wensen haar gezin en naasten heel veel sterkte toe.

Namens medewerkers Kunstloc Brabant en met name het scholingsteam van De Cultuur Loper,