Ben je van plan om binnenkort een kennisvoucher-aanvraag in te dienen of een crowdfunding-campagne te starten? Houd er dan rekening mee dat het in verband met de zomerperiode iets langer kan duren voordat je aanvraag in behandeling wordt genomen. 

Hieronder lees je wat de specifieke richtlijnen en mogelijkheden zijn voor het indienen van een aanvraag voor een kennisvoucher en crowdfunding en advisering en begeleiding door adviseurs van Kunstloc.

Kennisvoucher

Aanvragen voor een Kennisvoucher kunnen de hele zomer worden ingediend via het digitale aanvraagsysteem. Houd er wel rekening mee dat vanwege de zomerperiode nieuwe kennisvoucher-aanvragen die na 7 juli worden ingediend, pas vanaf 1 september door de Adviescommissie in behandeling genomen worden.
 
Wil je je aanvraag van tevoren nog voorleggen aan een adviseur? Dat kan! We denken graag met je mee. Houd er wel rekening mee dat vanwege de vakantieperiode adviseurs niet altijd beschikbaar zijn.

Crowdfunding

Ook aanvragen voor crowdfunding kunnen de hele zomer worden ingediend via het digitale aanvraagsysteem. Houd er echter rekening mee dat aanvragen die na 27 juli worden ingediend, pas vanaf 8 september in behandeling worden genomen.
 
Wil je in de periode van 27 juli t/m 14 september een crowdfunding starten, dien je aanvraag dan op tijd in, in ieder geval vóór 16 juli. Dan is er nog genoeg tijd om deze voor de zomerperiode in behandeling te nemen en startklaar te maken, zodat je crowdfunding op de gewenste datum live kan gaan.
 
Wil je je aanvraag van tevoren nog voorleggen of ben je benieuwd of je project geschikt is voor crowdfunding? Neem dan contact op met Ella Kuijpers.
 
Ben je ervan bewust dat donateurs in de zomer ook minder vaak hun e-mail en social media checken, of misschien ook op vakantie zijn. Stel je crowdfunding daarom mogelijk uit tot na de zomer, of neem een langere looptijd, bijvoorbeeld 6 weken. Zo heb je genoeg tijd om iedereen te bereiken.

Indienen aanvragen kennisvoucher en crowdfunding in de zomerperiode

Indienen aanvragen kennisvoucher en crowdfunding in de zomerperiode

Houd er rekening mee dat het in de zomerperiode iets langer kan duren voordat je aanvraag in behandeling wordt genomen.

6 juli 2020
Het succes van crowdfunding: 250 campagnes geslaagd

Het succes van crowdfunding: 250 campagnes geslaagd

BEAT Plastic Waste is de 250ste geslaagde crowdfunding-campagne die is ondersteund met impulsgelden.

2 april 2020
Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Ook in 2020 kan er een beroep doen worden gedaan op het impulsgeldenprogramma. Daarvoor is ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld door Provinciale Staten van Noord-Brabant.

12 december 2019
Subsidiebudget crowdfunding 2019 volledig toegezegd

Subsidiebudget crowdfunding 2019 volledig toegezegd

Er zijn dit jaar al 28 succesvolle crowdfunding-campagnes ondersteund. We kunnen in 2019 geen nieuwe toezeggingen meer doen.

27 november 2019
Subsidieplafond kennisvouchers bereikt

Subsidieplafond kennisvouchers bereikt

Met kennisvouchers worden makers en culturele organisaties ondersteund bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. In totaal zijn er dit jaar 18 kennisvoucher-trajecten ondersteund.

8 juli 2019
Blog | Zeven jaar crowdfunding

Blog | Zeven jaar crowdfunding

Al zeven jaar geeft Luc Begas ondersteuning aan crowdfunding projecten. Iedere keer weer heeft hij ontzettend veel respect voor de projecthouder die lef toont door een crowdfunding campagne aan te gaan. Waarom? In zijn blog legt Luc het uit.

4 april 2018
Blog | Waarom crowdfunding nog láng niet passé is

Blog | Waarom crowdfunding nog láng niet passé is

Toen wij jaren geleden zochten naar een manier om het publiek een stem te geven, kwamen we logischerwijs uit bij crowdfunding. Luc Begas blogt de lange adem van crowdfunding.

1 december 2014