Exposeren bij Kunstloc Brabant in de LocHal

Kunstenaars zijn de antennes van de tijdsgeest en wij, Kunstloc Brabant, willen aan een groot publiek tonen wat de kracht van verbeelding is bij actuele thema’s. Via deze oproep willen wij makers de ruimte geven om een expositievoorstel in te dienen over dat wat voor hen persoonlijk en betekenisvol is, maar tegelijkertijd raakt aan een breder maatschappelijk thema. ‘Laten voelen’ is hierbij belangrijker dan ‘laten weten'. Het werk spreekt dus voor zich.

We selecteren uit alle inzendingen twee concepten die we in de LocHal programmeren vanaf juni 2022.

Open Call 2022 in English

Wat bieden wij?

  • Een expositieruimte op steenworp afstand van Tilburg CS.
  • Een passende vergoeding.

Bekijk eerdere exposities

  • Ondersteuning bij productie, communicatie en randprogramma.
  • Het werk is bij ons verzekerd. Bij verkoop wordt geen commissie berekend.

Wat verwachten we van jou?

Pro-actieve inzet en eigenaarschap wat betreft productie en communicatie van de expositie en eventueel randprogramma, in afstemming met Kunstloc Brabant.

Een voorstel voor een tentoonstelling waarbij: 

1. twee of meer makers betrokken zijn, waarvan minimaal één woonachtig in Noord-Brabant. (Combinaties tussen professioneel/amateur of tussen diverse kunstdisciplines zijn een pré.)

2. rekening wordt gehouden met het feit dat de LocHal een openbare ruimte is met dagelijks honderden bezoekers (Let op: De exporuimte staat niet onder toezicht.) 

 

3. inhoudelijke beschrijving op maximaal anderhalf A4-tje, duidelijk en voldoende beeldmateriaal, CV’s en een begroting tot 5000 euro voor expositiemateriaal, honorarium en PR kosten zijn toegevoegd. We richten ons met dit bedrag op bestaand werk (eventueel aangepast) conform de rekentool op kunstenaarshonorarium.nl. Eventueel is de begroting voorzien van een haalbaar plan om extra middelen te genereren indien het voorstel met dit bedrag nog niet gedekt is.

Enkel voorstellen die voldoen aan alle drie criteria worden in behandeling genomen. 

Selectie

Een commissie met daarin kunstenaars en medewerkers van Kunstloc Brabant selecteert twee voorstellen op basis van een sterk inhoudelijk concept en artistieke kwaliteit, reflecterend op een betekenisvol thema, en passend bij de LocHal en het bijbehorende publiek. 

Uiterlijke indiendatum: 8 februari 2022

Selectie van het werk vindt plaats in februari en maart. Alle inzenders ontvangen uiterlijk 25 maart hierover bericht. Over het niet toekennen van een voorstel kan niet worden gecorrespondeerd. 

Open Call #1: juni/juli/aug 2022   Open Call #2: dec/jan/feb 2023 (exacte data in overleg)

Indienen kan via: esther.leenders@kunstlocbrabant.nl

Meer weten over onze exposities?

Neem contact met mij op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

expositie

Open Call exposities

Kunstenaars zijn de antennes van de tijdsgeest. Wij roepen makers op een expositievoorstel in te dienen dat raakt aan een maatschappelijk thema.

16 december 2021
Open Call exposities

Wunderkammer eindelijk ontsloten

De expositie in de LocHal, bestaande uit drie kabinetten van Paul Bogaers, Ton de Gouw, en Wijnand van Lieshout, is nu te bezoeken.

1 juni 2021
Wunderkammer eindelijk ontsloten

Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De vier ontwerpteams van de ontwerpwedstrijd Out of the Box tonen in augustus hun ontwerpen met een reizende expositie.

21 augustus 2020
Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De expositie to be a teacher is weer te bezoeken

Sinds 2 juni kun je de expositieruimte in de LocHal weer bezoeken.

4 juni 2020
De expositie to be a teacher is weer te bezoeken

Bezoek onze expo online

Vanwege Corona was onze expositie geruime tijd gesloten. Middels door henzelf opgenomen filmpjes namen de kunstenaars je mee in een online rondleiding door de expositie.

30 april 2020
Bezoek onze expo online

Programma exposities 2020 bekend

Met exposities in de LocHal toont Kunstloc Brabant wat de kracht van verbeelding is, door werk van kunstenaars zélf te tonen.

6 februari 2020
Programma exposities 2020 bekend

Blog | Textiel en de Kunst

Textiele materialen en technieken worden eindelijk weer serieus genomen in de kunstwereld. In dit blog vraagt Atty Bax zich af hoe het komt dat textiel en kunst zo’n moeizame verhouding hebben.

5 december 2019
Blog | Textiel en de Kunst

Opening Expositie Unmapped

Atty Bax, de curator van de Kunstloc exposities in de LocHal, opende de expo met deze speech: “Deze expositie gaat over een gebied dat nog niet in kaart is gebracht, over onze waarneming, onze verbeelding en ons perspectief."

11 maart 2019
Opening Expositie Unmapped