16 alumni van de kunstacademie AKV|St. Joost te Breda werken samen in een collectief. Na een gezamenlijke werkperiode met als resultaat de tentoonstelling 'Alle neuzen dezelfde kant op' werken ze nu aan een nieuwe tentoonstelling op station Breda. In de stationsvitrines zal afwisselend werk te zien van alle deelnemers. Voor de realisatie van de tentoonstelling zijn de kunstenaars een crowdfunding gestart.

Het project

Het vervolg op de eerste tentoonstelling van het collectief, 'Alle neuzen tegen het raam geplakt', zal te zien zijn op station Breda. De 16 kunstenaars wisselen elkaar in een estafette af met hun werk in een periode van 6 maanden in 2021. De werken zullen op elkaar reflecteren en voortborduren. De focus ligt daarbij op speelsheid en het ontdekken van de mogelijkheden van de locatie binnen de regels waar het tentoongestelde werk aan moet voldoen. De planning van deelnemende kunstenaars is als volgt:

mei 
Amber van Rangelrooij & David Rietdijk en Daisy van Beers

juni 
Jesse Epenhuijsen en Fenna Koot

juli 
SMAP - Sid Dankers, Mike Megens, Amel Omar en Paul Braspenning

augustus 
Emmie Liebregts en Puck Kroon

september 
Inblik Radio - Jetske van Dorp, Malu van der Bijl en Sofie Hollander

oktober 
Marit Biemans en Mathilde Nobel

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Na het afstuderen aan AKV|St. Joost heeft een groep studenten zich georganiseerd en als collectief een werkperiode met presentatiemoment geïnitieerd. Om die samenwerking te versterken en te continueren, gaan zij een groepsexpositie opzetten op station Breda. Kunstloc Brabant ondersteunt van harte deze crowdfunding en daarmee de ontwikkeling van de beroepspraktijk van deze aanvragers.

De volledige aanvraag is terug te vinden in het publieke overzicht van aanvragen, onder nr. CF/2021/121.

bekijk hier de crowdfunding

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Wil je meer weten over crowdfunding voor je tentoonstelling?

Neem dan contact met ons op.

dit kan ook met crowdfunding