Binnen filmproducties zijn producenten cruciaal: zij zijn verantwoordelijk voor de zakelijke en organisatorische aspecten van een film. Goede filmproducenten zijn van groot belang voor een gezond productieklimaat. Met een kennisvoucher gaat debuterend filmproducent Charlotte Driessen met behulp van twee ervaren filmproducenten werken aan de professionalisering en versteviging van haar beroepspraktijk. 

Het project

Charlotte studeerde in 2015 af aan de opleiding International Media & Entertainment Management aan de BUas in Breda met een korte psychologische thriller, waarmee haar filmproductiebedrijf C Amazing Films ontstond. Direct na haar afstuderen regisseerde en produceerde ze haar debuut-documentaire Kuluut. De film won enkele internationale awards en werd uitgezonden door de VPRO

Charlotte werkt op dit moment aan meerdere films, zowel documentaire als fictie, en de behoefte groeit om haar huidige filmproductiebedrijf Harpy Films op een verantwoorde manier te ontwikkelen en verstevigen. Dit als zakelijk producent met een creatief accent, als creative producer. Om zo niet alleen ruimte te geven aan haar eigen creativiteit, maar ook die van anderen waar te maken. En uiteindelijk ook bij te dragen aan een sterkere Brabantse filmindustrie. 

Samen met ervaren filmproducenten Hans de Wolf (creative producer bij KeyFilm) en Joost de Vries (managing director bij APostLab) gaat ze concreet aan de slag in haar coachingstraject, waarbij haar eigen lopende filmprojecten als case studies dienen. Daarnaast werken ze aan het businessplan van haar eigen onderneming, met aandacht voor een gezonde workflow, cashflow en scherpe profilering. 

Een stevige fundering voor Harpy Films moet bijdragen aan Charlotte’s ambitie om zich te ontwikkelen tot een gevestigde en gewaardeerde filmproductiemaatschappij met een duidelijke creatieve visie, gevestigd in het zuiden, maar nationaal en internationaal opererend. 

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie Impulsgelden heeft er voldoende vertrouwen in dat de begeleiding van en kennisdeling met de gekozen coaches zal bijdragen aan de versterking van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager. De commissie spreekt van een goed geschreven aanvraag met een helder plan van aanpak, waaruit duidelijk wordt hoe de twee coaches elkaar versterken. Daarnaast constateert zij dat het traject parallel loopt aan casestudies van de aanvrager, wat bijdraagt aan de inbedding van de opgedane kennis in de beroepspraktijk van de aanvrager.

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2021/072. 

Wil je meer weten over het inzetten van een kennisvoucher voor het professionaliseren en verstevigen van je beroepspraktijk?

Neem dan contact met ons op.

dit kan ook met een kennisvoucher