In het centrum van Tilburg is Diggers Studios gevestigd. Dit is een platform waar muzikanten kunnen repeteren, opnemen en werk kunnen presenteren op het podium van Diggers Recordstore. Omdat het netwerk van Diggers Studios groeit en daarmee ook de vraag naar repetitieruimtes, krijgt Diggers Studios de kans om een heus makershuis te worden. Om dit mogelijk te maken investeert Diggers Studios met de Brabantse Cultuurlening in een nieuwe repetitie- en werkruimte, speciaal voor theater- en dansmakers.

Repetitieruimte voor dans- en theatermakers

In Diggers Studios bevinden zich reeds twee professionele repetitieruimtes. Maar omdat de podiumkunsten uit meer bestaan dan alleen muziek en er steeds meer vraag is naar repetitieruimtes voor dans- en theatermakers, wil Diggers Studios een nieuwe ruimte bouwen speciaal voor deze doelgroep. Hiervoor heeft Bart de Groot, namens Diggers Studios, een Brabantse Cultuurlening aangevraagd. De nieuwe repetitieruimte wordt geluidsdicht gemaakt en krijgt een eigen opslagruimte, zodat de makers hun materialen hier kunnen opslaan. Diggers Studio betaalt de lening in drie jaar terug.

Een lening als bijdrage uit de Impulsgelden

De aanvraag is inhoudelijk vooraf getoetst door Kunstloc Brabant en daarna voor een financiële toets doorgestuurd naar Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector. Het toegekend bedrag in de vorm van de Brabantse Cultuurlening is €8.000,- ; bestemd voor de bouw en inrichting van een nieuwe repetitie- en werkruimte voor dans- en theatermakers.