Dock Zuid is een muzikale werkplaats, een fysieke locatie waarin creatie, inspiratie en ondernemen centraal staan. Dock Zuid biedt een plek aan een selecte groep van gevestigde, muzikale makers die in de regio wonen en zich verbinden aan de stad Breda. De makers kenmerken zich door een (inter)nationaal werkveld en door het ontwikkelen van muziek met een sterk persoonlijke drijfveer en signatuur

Ongeremde creatieve uitingen

Stichting Dock Zuid gaat onder begeleiding van Hans van Rijsbergen werken aan professionalisering van de organisatie. Dit gebeurt op het vlak van governance, financiën en identiteit. Dit traject zal resulteren in een bedrijfsplan en een strategisch en operationeel marketingplan.

Vanuit de musici is het voornaamste doel van de werkplaats een podium om ongeremd creatieve uitingen te realiseren, presenteren en verder te kunnen ontwikkelen. De functie van Dock Zuid is om de muziek onder een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. De vraag is op welke wijze deze twee doelstellingen vanuit de exploitatie met elkaar te verenigen zijn, zodat publieksaantallen en programmatie elkaar niet beïnvloeden.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Dock Zuid heeft de potentie om uit te groeien tot een bijzondere makersplek met oog voor zowel artistiek inhoudelijke doorontwikkeling als voor publiek. Dit kennisvouchertraject draagt bij aan de structurele versterking van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager.

Rol Kunstloc Brabant

In het voortraject is de aanvrager ondersteund door conceptaanvragen tegen te lezen en van commentaar te voorzien.

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2018/031.

dit kan ook met een kennisvoucher