
Het Poplab van Effenaar Smart Venue is een creatief drukvat waarbinnen vooruitstrevende technologie wordt ingezet op zoek naar nieuwe manieren om concertbezoekers en fans een rijkere muziekervaring te bieden.
Nieuwe technologie
Muzikanten worden uitgenodigd om te komen proeven van de verschillende mogelijkheden die nieuwe technologie biedt. Kansrijke ideeën voor nieuwe toepassingen die tijdens de proeverijen naar boven komen worden in de labs vertaald naar haalbare concepten en uiteindelijk prototypes die in het veld worden getest. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan:
- Een verrijking van de stageperformance met virtuele beelden die via het scherm van de smartphone worden waargenomen.
- Het aansturen van audiovisuele presentatie of het creëren van muziek door het gebruik van sensoren op het lichaam of in de kleding van de artiest.
- De bewegingen en / of inspanningen van het publiek gebruiken om een game element aan de liveperformance toe te voegen (hoe harder wordt gesprongen; deze te meer projecties verschijnen).
- Een virtuele videoclip -met interactie- beleven buiten het podium. Bijvoorbeeld door in een virtueel mini concert te belanden door een albumhoes te scannen.
De deelnemende bedrijven krijgen binnen de poplabs de kans om hun nieuwe producten te testen en te verbeteren. Het poppodium is hiervoor de ideale omgeving. Niet alleen bruist het van creativiteit het is ook een relatief veilige omgeving waarbinnen geëxperimenteerd kan en mag worden. De samenwerkende partners hebben zichzelf tot doel gesteld om dit project binnen 2 jaar tot een succes te maken.
Lees nu op MEST: Nieuwe techniek in de muziek: “meer emotie en nieuw publiek”
Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?
Met het Poplab verbindt Effenaar Smart Venue het bedrijfsleven en de culturele sector op een manier die ervoor zorgt dat er voor beide wat te halen valt. Het project is grensoverschrijdend en innovatief en stelt zowel bedrijven als muzikanten in staat om kennis en ervaring op te doen. Effenaar neemt met dit project een voortrekkersrol binnen het Brabantse cultuursysteem en creëert op die manier kansen voor zichzelf en voor anderen. Daarnaast zorgt de link met het bedrijfsleven voor een duurzaam (financieel) perspectief.
Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. IMP/2017/028.
Meer weten over het inzetten van impulsgelden voor innovatie?
Neem contact met mij op.