Als filmmaker van documentaires met een maatschappelijk thema is Jesse van Venrooij bekend met dit genre. Bovendien weet hij hoe films kunnen bijdragen aan kennisdeling en -vermeerdering. Daarom wil Van Venrooij een video-on-demand-platform ontwikkelen, speciaal voor documentairefilms en films met een maatschappelijk relevant thema.

Foto: Mahmoud Shekesa

Het project

Filmmaker Jesse van Venrooij zet de impulsbijdrage in om een video-on-demand-platform, genaamd Ethics, te ontwikkelen dat qua inhoud inspeelt op een niche, namelijk documentaires en films met en maatschappelijk relevant thema of ethisch dilemma. Het platform is bedoeld als middel om in te zetten ten behoeve van kennisontwikkeling en -deling binnen maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen. Ook moet het platform in de toekomst ruimte bieden voor de ontwikkeling van jong filmtalent.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie waardeert de inzet van de aanvrager om een video-on-demand-platform te ontwikkelen dat qua inhoud inspeelt op een niche en dat als belangrijk middel kan worden ingezet voor kennisontwikkeling in het onderwijs en bij maatschappelijke organisaties. Zij staat daarnaast positief tegenover de kansen die het platform biedt om jong talent te ontwikkelen. 

De volledige aanvraag is terug te vinden in het publieke overzicht van aanvragen, onder nr. IMP/2021/T1/354.

Rol van Kunstloc Brabant

Adviseurs Janneke van Laar en Iduna van de Ven zijn al langere tijd bekend met aanvrager Jesse van Venrooij en zijn werk. Met betrekking tot de ontwikkeling van filmplatform Ethics hebben zij een conceptversie van zijn aanvraag voorzien van vragen en feedback.

Wil je meer weten over subsidie impulsgelden voor je filmproject?

Neem gerust contact met me op.

dit kan ook met impulsgelden