Met het onderzoeksproject Garden of Abundance, vrij vertaald Tuin van Overvloed, wil Juul Rameau de helende kracht van de natuur inzetten ter bevordering van het welzijn van de mens. Rameau is gefascineerd door de verscheidenheid en diversiteit van de natuur. Vanuit de Biophilia-overtuiging, de aangeboren relatie tussen de mens en (de rest van) de natuur, zal ze onderzoeken welke plantenpatronen en -structuren de zintuigen het meest aanspreken. Hiervoor bouwt zij kunstinstallaties van stoer materiaal en natuurlijke vormen en test deze op bezoekers. De onderzoeksresultaten worden gebundeld in een essay, zodat de verkregen kennis kan worden gedeeld.
 

De rol van kunst in (maatschappelijk) welzijn

In 2019 en 2020 zal Juul Rameau op verschillende plekken haar kunstinstallaties tonen; bij Podium Circulair, tijdens de Dutch Design Week en bij het Bloem&Tuin-evenement. Tijdens de Landschapstriënnale in september 2020 zal in het Groene Woud (Van Gogh Nationaal Park i.o.) een permanente installatie geplaatst worden en zo een blijvende toeristische trekker vormen.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Studio Juul Rameau ontvangt impulsgelden om de rol van kunst in het (maatschappelijk) welzijn en het ontstressen van mensen in de natuur verder te onderzoeken. Juul begeeft zich daarmee in de voorhoede van deze ontwikkeling.

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen (nr. IMP/2019/T2/163)

bekijk de aanvraag hier

Wil je meer weten over onderzoeksprojecten ontwikkelen met een kennisvoucher?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met een kennisvoucher