Cultuurpodium Groene Engel is een podium voor concerten, films en theater. Groene Engel wil de horecaexploitatie in eigen beheer nemen, zodat er een synergie kan ontstaan tussen het cultuur- en horeca-aanbod en daardoor de centrumfunctie van Groene Engel groeit. Om de horeca in eigen beheer te nemen, vraagt Groene Engel een Brabantse Cultuurlening aan.

Horecaexploitatie in eigen beheer

De lening van 5.000 zal gebruikt worden om de horecaexploitatie te verwerven en een gedegen bedrijfsplan te maken. Hierin zal zowel het bereiken van de horecagebruiker als de cultuurgebruiker centraal staan. Met de horeca in eigen beheer kan Groene Engel namelijk beide doelgroepen bedienen. Ook zal worden gekeken naar het samenvoegen van het culturele programma en horecagebruik, zodat de centrumfunctie van Groene Engel versterkt wordt.

Een lening als bijdrage uit de impulsgelden

De aanvraag is inhoudelijk vooraf getoetst door Kunstloc Brabant en daarna voor een financiële toets doorgestuurd naar Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector. Het toegekend bedrag in de vorm van de Brabantse Cultuurlening is € 5.000,- en bestemd voor de overname en organisatie van de horecaexploitatie in Groene Engel.