Na een veelbewogen jaar en een volledig uitverkochte eerste editie publiceert Social Label een heruitgave van haar overzichtswerk Design Works. Om deze nieuwe editie te verwezenlijken, gaat het sociaal duurzame design label aan de slag met een crowdfunding campagne.

Debat over sociaal duurzame arbeid

Design Works is een open boek over het ontwerpen van arbeid. De eerste editie ontstond vanuit opgedane inzichten van Social Label, maar ook van design professionals, impact onderzoekers, wetenschappers en werkplaatsen via storytelling. De uitkomst was een hartelijk pleidooi voor sociaal ondernemerschap en een inclusieve wereld.
 
De eerste uitgave van Design Works verscheen in mei 2017, maar is inmiddels compleet uitverkocht. Bovendien heeft Social Label sinds vorig jaar zó’n grote ontwikkelingen doorgemaakt, dat een heruitgave op zijn plek is. De compleet herziende uitgave moet op vernieuwende wijze bijdragen aan het actuele maatschappelijke debat over sociaal duurzame arbeid.

Social Label

Social Label is een initiatief van Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) dat bijdraagt aan sociaal, creatief, en verantwoord ondernemerschap. In samenwerking met ontwerpers en (sociale) werkplaatsen, werkt Social Label aan een sociaal duurzame designcollectie met productlijnen zoals >KOM in ’s-Hertogenbosch en >VAAS in Tilburg. Via deze designproducten biedt het Bossche label een podium en uitdagend werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
Afgelopen mei werd het Social Label Lab in het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch feestelijk geopend door koningin Máxima.

Motivatie Kunstloc Brabant

Social Lab biedt door middel van haar sociaal duurzame designcollectie een zinvolle en uitdagende werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de compleet herziende uitgave van Design Works benadrukt Social Label nogmaals het belang van verantwoord ondernemen. Zo’n publicatie ondersteunt Kunstloc Brabant uiteraard graag!

Meer weten over crowdfunding?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met crowdfunding