Beeldend kunstenaar Marieke Vromans maakt interventies in de openbare ruimte en grijpt haar winst van de publieksprijs Brabant Cultuur 2018 aan om te werken aan haar profilering en positionering in het veld én om een sterke marketingstrategie neer te zetten. In samenwerking met coaches Maarten Gulickx en Bart Haverkort gaat Marieke bouwen aan een duurzame beroepspraktijk.

Stedelijke acupunctuur

Marieke Vromans noemt haar interventies 'stedelijke acupunctuur'. Haar werk maakt iets los bij voorbijgangers. Verwondering, verbazing of een glimlach. En soms alledrie tegelijk. Haar meest recente project is een enorme rits die dit jaar in het Spoorpark in Tilburg te bewonderen zal zijn.

Marieke was een van de drie winnaars van Brabant Cultuur 2018, een publieksprijs met het oog op zichtbaarheid en talentontwikkeling in Brabant georganiseerd door bkkc, Brabant C, Cubiss, Kunstbalie en de provincie Noord-Brabant. Haar winst bracht onder andere een geldprijs en een publiciteitscampagne met zich mee.

Leervraag

In het kader van haar winst, wil Marieke haar momentum aangrijpen om juist nu te gaan werken aan drie elementen van haar cultureel ondernemerschap: (1) positionering en profilering, (2) time management, en (3) marketing en communicatie. Enerzijds gaat ze haar positie in het veld versterken, anderzijds gaat ze de publiciteitscampagne die ze won, onderbouwen met een goede achterliggende marketingstrategie, waar ze ook de komende jaren nog op voort kan bouwen.

Marieke gaat aan de slag met twee coaches. Tijdens een kort, intensief traject met Bart Haverkort gaat zij meer zichtbaarheid genereren en een sterk, langdurig netwerk opbouwen. Met coach Maarten Gulickx zal Marieke een langdurige samenwerking aangaan om inzicht te krijgen in de kansen en knelpunten van haar beroepspraktijk.

Dit traject loopt tot september 2019.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Dit kennisvouchertraject draagt bij aan de profilering van Mariekes beroepspraktijk en de professionalisering van haar cultureel ondernemersschap. Dat geldt voor zowel de korte, intensive samenwerking met Bart Haverkort als voor het langdurige traject met Maarten Gulickx. 

Rol Kunstloc Brabant

Er is geadviseerd in het voortraject van deze aanvraag.

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2018/001.

Meer weten over werken aan je positionering met een kenisvoucher?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met een kennisvoucher