Miesjel van Gerwen (Heeze, 1950) is beeldend kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever. Als "grafisch columnist" maakt hij 't Moer voor het Brabants Dagblad, en visuele columns in diverse technieken voor VOX (Katholieke Universiteit Nijmegen). Jaarlijks ontwerpt hij een spektakelwagen voor de cultuur-historische optocht tijdens de Brabantse Dag in zijn geboortedorp Heeze. Voor Theaterfestival Boulevard te Den Bosch stelt hij sinds 1994 het beeldende kunstprogramma samen.

Reden van aanvraag

De aanvraag voor de Brabantse Cultuurlening wordt ingediend door Miesjel van Gerwen. Hij wil daarmee een bijzondere vertoningsruimte realiseren voor het project “Ivoren Toren”. Deze zal voor de eerste te zien tijdens theaterfestival Boulevard 2015 waar samengewerkt wordt met celliste Jacqueline Hamelink.

Een lening als bijdrage uit de impulsgelden

De aanvraag is inhoudelijk vooraf getoetst door bkkc en daarna voor een financiële toets doorgestuurd naar Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector. Het toegekend bedrag in de vorm van de Brabantse Cultuurlening is € 7000,- ; bestemd voor de beroeps- of bedrijfsmatige financiering van de realisatie van een vertoningsruimte.

Meer weten over de Brabantse cultuurlening?

Neem contact met mij op.