
Jongeren uit achterstandswijken door beweging met elkaar verbinden. Dat is het doel van de initiatiefnemers van PLYGRND.city uit Eindhoven. Door een gezonde leefstijl aan te moedigen hopen ze dat de jongeren niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger en succesvoller door het leven gaan.
Urban culture in beeld
De initiatiefnemers van PLYGRND.city willen jongeren inspireren door minidocumentaires te maken. In de docu’s staan de zogenaamde opinieleiders van de straat centraal en wordt urban culture vanuit verschillende hoeken in beeld gebracht. De makers zijn lokaal bekend, worden geleid door Tommy Köhlbrugge en werken onder andere samen met EHV247, Fitdutchies, Lafomedia en urban culture partners met artiesten en atleten zoals Commit Freerun.
De straatportretten vertellen het verhaal van de straatcultuur. Ze zijn artistiek, rauw, echt, hard, rebels en ongenuanceerd, maar toch ook subtiel en gevoelig. Naast het doel om wijken leefbaarder maken en de bewoners gezonder te laten leven, wil PLYGRND.city ook jonge creatieve ondernemers laten samenwerken. Door hun kracht en netwerk te bundelen creëren zij een effect dat zichzelf versterkt.
Meer informatie over de documentaires COMMIT (over freerun talent Siebe van de Spijker), AUTHENTICITY (over raptalent Braz) en JOINED FORCES (over B-boy crew The Ruggeds) vind je hier.
Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?
PLYGRND.city onderzoekt en verbreedt de discipline social design, betrekt daarbij verschillende relevante partijen, maakt een verbinding met sport en maakt subculturen zichtbaar. De wijze waarop de aanvrager te werk gaat noemt de jury inspirerend. Bovendien stelt PLYGRND.city de methodiek en resultaten ter beschikking.
De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. IMP/2018/029.