Theatergroep Hertog Zout, onder artistieke leiding van Letizia Rompelberg, maakt theater dat middenin de samenleving staat en wordt gekenmerkt door een groot maatschappelijk engagement. Door middel van een kennisvouchertraject gaat Hertog Zout op zoek naar versterking van haar signatuur en verduurzaming van haar publieksbereik.

Stichting Hertog Zout

Prutsers en helden, daar gaan de voorstellingen van Hertog Zout over. De theatergroep zoekt de samenwerking op met maatschappelijke organisaties en maakt via interviews voorstellingen met en over kwetsbare groepen in de samenleving. 'Mijn ervaring is dat de mensen die ik in die context ontmoet en portretteer in mijn voorstellingen, helden zijn, die door omstandigheden prutsen, net zoals jij en ik,' aldus Letizia Rompelberg. Hertog Zout heeft onder andere samengewerkt met Staatsbosbeheer, Vluchtelingenwerk en Amnesty International.

Vanaf oktober gaat de theatergroep de planken op met Recipes for Life, haar nieuwste voorstelling waarin acteurs en deelnemers samenkomen tijdens een viertal kookavonden met het doel om via cultuur onderlinge verbindingen tot stand te brengen en vooraannames te nuanceren binnen een brede groep deelnemers.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Dit kennisvouchertraject draagt bij aan de ontwikkeling van een sterke publieks- en marketingstrategie van theatergroep Hertog Zout. Met coach René Bergmans zal Letizia bovendien werken aan een herformulering van de rode draad in haar werk, waardoor de signatuur van de organisatie versterkt zal worden. 

Rol Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant (voorheen bkkc) heeft Hertog Zout in het voortraject van deze aanvraag geadviseerd over de mogelijkheden van een kennisvoucher.

Het projectplan en de volledige aanvraag lees je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2018/006.

Meer weten over versterking van je signatuur met een kennisvoucher?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met een kennisvoucher