Roos van Soest, woonachtig in Breda, voltooide een opleiding als traditionele juwelier aan de Vakschool Edelsmeden Amsterdam. Verwierf brede kennis van materialen en technieken voor haar complexe ontwerpen die ze nu maakt aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. En specialiseerde zich in 2006 aan de faculteit voor sieraden van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam.

Reden van aanvraag

De aanvraag voor de Brabantse Cultuurlening is ingediend door Roos van Soest. Ze wil zich verder ontwikkelen als goudsmit/ontwerper waarbij ze werk wil maken dat individueel overeind kan staan maar ook als onderdeel van een (kleine) installatie. Daarbij zoekt zij een link met de modewereld en wil ze gebruik gaan maken van een hoogwaardige en high-speed 3d scanner.

Een lening als bijdrage uit de impulsgelden

De aanvraag is inhoudelijk vooraf getoetst door bkkc en daarna voor een financiële toets doorgestuurd naar Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector. Het toegekend bedrag in de vorm van de Brabantse Cultuurlening is € 2000,- ; bestemd voor de beroeps- of bedrijfsmatige financiering van verbeterde bedrijfsvoering.

Meer informatie over de Brabantse cultuurlening

Meer weten over de Brabantse cultuurlening?

Neem contact met mij op.