Stichting Studio Nova is een nieuw samenwerkingsverband tussen vijf film- en animatiemakers. Vanaf 1 maart werken ze vanuit een gezamenlijk huurpand in Tilburg. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om kennis, netwerk en opdrachten met elkaar te delen. Door activiteiten te organiseren proberen ze stakeholders aan hun studio te binden. Daarnaast biedt Studio Nova leerwerkplekken aan.

Reden van aanvraag

De aanvraag voor de Brabantse Cultuurlening is ingediend door Rudi Brekelmans namens Studio Nova. Studio Nova bestaat uit de volgende bedrijven: Rudi Brekelmans (producent en scenarist), Studio Mosquito (animatiestudio), Elian van der Heijden (animatiestudio), cameraman/editor Maarten van den Berg en geluidsman Koen Donker (Eat The Lemon).
Met behulp van de lening vestigt Stichting Studio Nova zich in een gemeenschappelijk pand in Tilburg. De opstartkosten zijn hiermee gedekt: de notariskosten voor oprichting van de stichting, de borg voor het pand, de verhuiskosten en de inrichting van het pand. Stichting Studio Nova betaalt de lening in drie jaar terug.

Een lening als bijdrage uit de impulsgelden

De aanvraag is inhoudelijk vooraf getoetst door bkkc en daarna voor een financiële toets doorgestuurd ter beoordeling naar Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector. Het toegekend bedrag in de vorm van de Brabantse Cultuurlening is € 15.000,-.  De lening is bestemd voor de beroeps- of bedrijfsmatige financiering van de oprichting van Stichting Studio Nova. Een overzicht van alle toekenningen vind je hier.

Meer weten over de Brabantse cultuurlening?

Neem contact met mij op.