Met haar illustraties, animaties en Augmented Reality technieken laat Marjan van der Heijden ons zien hoe diverse diersoorten zouden kunnen evolueren, zodra de mensheid van de aarde is verdwenen. Om dit tijdrovende project tot leven te kunnen brengen, is Marjan een crowdfunding campagne gestart.

Over The world that could be

The world that could be is een project dat ons een kijkje geeft in een natuurlijke wereld die het zonder de mensheid moet doen. Het project bestaat uit een geïllustreerde poster die een leefomgeving in beeld brengt van circa 100 tot 500 jaar na het verdwijnen van de mens. Het menselijk erfgoed is nog wel zichtbaar, maar raakt steeds meer in verval. In samenwerking met het Eindhovense Dutch Rose Media, maakt Marjan het via een app mogelijk om verschillende delen van de poster te scannen met je telefoon. Met behulp van Augmented Reality krijg je vervolgens een geanimeerde tijdlijn te zien, die de evolutie en transformatie van verschillende dieren in hun nieuwe leefomgeving in beeld brengt.

“De mensheid is gefocust op innovatie en de toekomst, daarbij zetten wij onszelf vaak op één. Daarom wil ik graag een toekomst laten zien die óók zou kunnen gebeuren, een toekomst zonder ons, om mensen bewust te maken van onze eigen sterfelijkheid,” aldus Marjan.

Over Marjan van der Heijden

Marjan van der Heijden is student aan de Master of Animation aan het AKV St. Joost in Den Bosch. The world that could be is haar afstudeerproject dat zij deze zomer wil afronden. Hoewel Marjan animatie studeert, werkt zij met een divers arsenaal aan technieken en materialen. De samenhang van haar werk is te vinden in de thematiek: dier en natuur zijn vaak terugkerende onderwerpen.

Motivatie Kunstloc

Kunstloc Brabant steunt The world that could be, een bijzonder afstudeerproject van Marjan van der Heijden, masterstudent animatie aan het AKV St. Joost in Den Bosch. Met deze crossover tussen illustratie, animatie en Augmented Reality die de kwetsbaarheid én kracht van de natuur in beeld brengt, sluit zij dit jaar haar studie af.

Dit project is met 100% geslaagd op 5 augustus 2018!

dit kan ook met crowdfunding