Cultureel maatschappelijk ondernemen

Jesse van den Elsen is werkzaam op ROC de Leijgraaf. Een van zijn taken is het begeleiden en uitzetten van Theater Trots. Het is een breed gedragen theatergroep actief in de regio’s Veghel, Uden, Oss en Cuijk. ROC de Leijgraaf heeft vanaf volgend jaar niet meer de middelen om Theater Trots volledig te financieren. Met behulp van deze kennisvoucher onderzoekt Jesse hoe hij vanuit zijn eigen onderneming “Het Motief Producties” Theatergroep Trots voort kan laten bestaan.

Jesse van den Elsen & Theatergroep Trots

De afgelopen 15 jaar is Jesse van den Elsen parttime actief geweest in verschillende functies bij ROC de Leijgraaf. Daarnaast is hij 10 jaar actief als muzikant/theatermaker vanuit zijn eenmanszaak Het Motief Producties. Als coach bij de Leijgraaf merkte hij hoeveel problematiek er zat bij de jongeren in zijn klas. Scheidingen, verslavingen, jeugdburnouts/depressies, geldzorgen. En ook wat dat doet met het zelfvertrouwen van deze jongeren. Het idee ontstond om met talentvolle studenten voorstellingen te maken rondom deze problematiek. Dit initiatief is omarmd door de directie van ROC de Leijgraaf en zo ontstond Theatergroep Trots.

Toekomst

ROC de Leijgraaf heeft aangegeven het volgende seizoen niet meer volledig te kunnen financieren. Als fulltime cultureel ondernemer ziet Jesse mogelijkheden om Theatergroep Trots levensvatbaar te houden en verder te ontwikkelen. ROC de Leijgraaf staat er open voor om hem deze mogelijkheid als ondernemer te bieden.

Kennisvoucher-traject

De doorstart van Theatergroep Trots vraagt veel van het ondernemerschap van Jesse van den Elsen. Met name het leggen van verbindingen met nieuwe partners en de verduurzaming daarvan is een uitdaging. Met een kennisvoucher schakelt Jesse de externe expertise in van Marieke Simons.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie Impulsgelden staat positief tegenover de doorontwikkeling van de succesvolle cultuureducatieve activiteiten van Jesse van den Elsen en de bijbehorende verzelfstandiging ervan. De kennisvoucher draagt bij aan de structurele versterking van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager.

Rol Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft Jesse begeleid bij zijn kennisvoucher-aanvraag, met name bij het ophalen van de leervraag en de concretisering daarvan.

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2018/016.

Meer weten over de kennisvouchers?

dit kan ook met een kennisvoucher