David Grover en Frank van Osch werken met ‘Trumped by Music’ toe naar een moment waar de hele wereld met grote belangstelling naar kijkt; de Amerikaanse verkiezingen. In ‘Trumped by Music’ onderzoeken zij hoe Amerikaanse muzikanten hun kijk op Trump in muziek vertalen. Het online platform moet een verzamelplaats worden van muziek die een beeld schetst van de politieke teneur. 

Het project

In het online documentaireproject gaan David Grover (Falcon Grove Productions) en Frank van Osch (Van Osch Films) op zoek naar muziek die het belang van de komende Amerikaanse verkiezingen laat zien. Ze verzamelen werk van artistiesten die campagnevoeren voor veradering door middel van het maken en uitvoeren van muziek. Kan hun collectieve boodschap de zwevende kiezers sturen of zelfs van invloed zijn op de duur van Trumps presidentschap? 

In de zes weken naar de verkiezingen, produceren Frank en David zes korste films, waarin de strijd van de muzikanten wordt getoond. Nu de Corona-crisis het onmogelijk maakt om een lange documentaire op te nemen in Amerika, zien Frank en David de online documentaire-campagne als een goed alternatief. Zij zien het als een uitdaging om op deze manier te communiceren met de doelgroep. Het is een onderzoek naar andere, vernieuwende vertelvormen en gezien de ontwikkelingen in de media en technologie is het vergaren van deze kennis verrijkend voor beide filmbedrijven.

 

De crowdfunding

Om de productie van de korte documentaires te financieren, zijn de initiatiefnemers een crowdfunding gestart. Op de crowdfunding-pagina vind je ook informatie over hoe je (eigen) muziek kan insturen voor het project.

bekijk de crowdfunding hier

Rol van Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft de initiatiefnemers geadviseerd bij de opzet en uitvoering van de crowdfunding.

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. CF/2020/103.

Wil je meer weten over crowdfunding voor je filmproject?

Neem gerust contact met ons op