Workshop: Unlimited Power and Plastic

Unlimited power and plastic

Groen Leven

Foto: GroenLeven

22 OKT

voor wie:
creatieven, experts op het gebied van innovatie, creativiteit, duurzaamheid, ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, studenten en jonge professionals

duur:
13.00-16.00 uur

locatie:
Electron, Breda

A Rural Paradise Paradox

Het driedaagse Creativity World Forum heeft op de tweede conferentiedag een Hub-dag, waarop de deelnemers uitwaaieren over 5 Brabantse steden, met ieder een specifiek thema. In deze workshop – onderdeel van de Hub in Breda – draait het om de impact van Teelt Ondersteunende Voorzieningen (plastic folie voor gewassen bescherming) en energietransitie (zonneweiden, windmolens) op het landschap. 

Het landschap verandert sneller dan ooit tevoren, met een sterke focus op efficiency en duurzaamheid. Met een optimale infrastructuur, tuinbouw, landbouw en natuur benutten we elke beschikbare vierkante meter. Tegelijkertijd willen we voldoende ruimte houden voor natuurbeleving, recreatie, schoonheid en rust. Hoe kan creativiteit bijdragen aan oplossingen of nieuwe perspectieven in dit dilemma rond landschappelijke kwaliteit?

Aan de hand van design thinking gaan we samen met deelnemers onderzoeken hoe de kracht van verbeelding een ‘game-changer’ kan zijn in de manier waarop wij het landschap zien en er gebruik van maken.

Kunstloc houdt deze workshop samen met masters Imagineering van Breda University of Applied Sciences, kunstenares/social designer Lieke Frielink en CLTV, Fruitport West-Brabant, ZLTO en energie-coöperatie ECCO.

Praktisch

De workshop maakt onderdeel uit van het programma van het Creativity World Forum en in het bijzonder van het Hub programma in Breda. Een dagticket biedt niet alleen toegang tot deze workshop maar tot het gehele festivalprogramma van deze dag.
Vanwege het internationale karakter van CWF is de voertaal van de conferentie en workshops Engels.

Registreren kun je hier.

Let op: Korting via Kunstloc:

Via Kunstloc Brabant krijg je korting via kortingscode: KLT-ORG-CWF
(je betaalt dan voor het volledige dagprogramma €150 in plaats van € 225).