Wij zoeken een adviseur hr en organisatieontwikkeling

Voor 32-36 uur per week 

Stichting Kunstloc Brabant helpt ambities op het gebied van kunst en cultuur te realiseren door toegang te bieden tot netwerk, expertise en financiering. Dit doen wij voor het brede kunst- en cultuurveld in Brabant, van cultuureducatie, amateurkunst, community art tot professionele kunst. Ook stimuleren wij de kruisbestuiving tussen de kunst- en cultuursector en andere domeinen. Wij zetten in 2022 een organisatieontwikkeling in om te werken met zelforganiserende teams.

We zoeken een stevige denker & doener die sterk is op inhoud én proces.

Jouw verantwoordelijkheden

Kunstloc Brabant zit midden in een traject van organisatieontwikkeling, waarbij je als adviseur hr en organisatieontwikkeling gericht bent op het geven van sturing aan die verandering. Je bent verantwoordelijk voor de organisatieontwikkeling en op basis daarvan verder vormgeven van de strategie en het HR-beleid binnen de organisatie. Speerpunten binnen deze strategie zijn de lerende organisatie, zelforganiserende teams, duurzame inzetbaarheid, leiderschapsontwikkeling en talentmanagement. Met jouw ervaring met het toepassen en operationaliseren van wendbaar werken geef jij sturing aan de lerende organisatie en begeleid jij de teamleiders en teambegeleiders bij de ontwikkeling van zelforganisatie in de teams.

In jouw rol van adviseur hr ben jij verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, waarbij diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan Je geeft leiding aan de hr medewerker en je  zorgt ervoor dat de hr-verantwoordelijkheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Je controleert de uitvoering van de administratieve en organisatorische werkzaamheden op het gebied van in-, door- en uitstroom van personeel, je bewaakt de regie over de verzuimbegeleiding en -registratie. Daarnaast ondersteun en adviseer je de hr medewerker gevraagd en ongevraagd bij het verstrekken van informatie en advies. Ook begeleid je de teamleiders bij hun hr-verantwoordelijkheden. 

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau - richting HRO.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de publieke sector.
  • Ervaring met het professionaliseren van wendbaar werken, zelforganiserende teams en een agile organisatie.
  • Ervaring met het begeleiden van teams en het coachen van teamleiders.
  • Feeling met HR-ontwikkeling en ervaring met de beheersmatige kant van HR.
  • Kennis van arbeidsrecht en sociale wetgeving.

Competenties

  • Je bent communicatief sterk en beschikt over goede adviesvaardigheden. 
  • Je bent initiatiefrijk, denkt strategisch en je schakelt gemakkelijk tussen beleid en uitvoering.
  • Je pakt de rol van procesbegeleider en bemiddelaar.
  • Je werkt resultaatgericht en bent besluitvaardig.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dynamische en open werksfeer in een organisatie in beweging met ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief. We zijn gevestigd in de prachtige LocHal vlak bij het station in Tilburg van waaruit we op basis van activiteit gerelateerd werken onze werkzaamheden uitvoeren. Werktijden worden in overleg vastgesteld.

De functie is conform het arbeidsvoorwaardenreglement van Kunstloc Brabant ingeschaald in schaal 7 (€ 3.168,85 - € 4.807,92 bruto per maand op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) dat je de mogelijkheid geeft om je arbeidsvoorwaarden af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je met dit budget bijvoorbeeld zelf bepalen of je liever extra verlofdagen of extra loon wilt ontvangen. 

Selectieprocedure

Is dit de vacature waarin je al je passie, kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt? Stuur dan voor 24 maart je motivatiebrief en curriculum vitae naar hr@kunstlocbrabant.nl.

Gezien de huidige personeelssamenstelling van de organisatie streven wij naar inclusiviteit en diversiteit. Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie.

Inlichtingen

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henri Swinkels, directeur- bestuurder, henri.swinkels@kunstlocbrabant.nl