Gezocht: een analytisch en communicatief sterke teamplayer

Stichting Kunstloc Brabant zoekt per direct een adviseur onderzoek en impact voor 32-36 uur per week. 

Download de vacature als pdf

Kunstloc Brabant wil zo veel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur. Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur een vanzelfsprekende en onmisbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit vernieuwing in onze samenleving.  
  
Kunstloc Brabant wil zijn rol als kennisorganisatie verder uitbouwen. Wij zoeken een ondernemende adviseur met kennis van en ervaring met impactmeting en het coördineren van onderzoek. Je helpt Kunstloc(-collega’s) bij het meten en aantonen van de impact van onze activiteiten. Daarnaast verzamel je relevante informatie en onderzoeken over de (Brabantse) culturele sector en help je deze te duiden en ontsluiten.   

Kunstloc werkt in zelfsturende en autonome teams, wat je de mogelijkheid biedt om (deels) vanuit huis te werken. Je draait mee in het team Impact van Kunstloc Brabant, met specifiek aandacht voor impactmeting, kennisdeling en onderzoek.

Functie-eisen

Je hebt:  

 • Kennis en vaardigheden op het gebied van: impactmeting, onderzoek en kennisdeling;  
 • Ervaring met onderzoeksmethoden en instrumenten om impact te meten;   
 • Een netwerk bij gemeenten in Brabant, vooral bij de afdeling cultuur;  
 • Ervaring binnen een politiek-bestuurlijke context;  
 • Een opleidingsniveau van HBO+/WO en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;  
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.  

Je bent:  

 • Goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van cultuurbeleid (lokaal, provinciaal en landelijk);  
 • Analytisch sterk;  
 • Een teamplayer. 

Je kunt:  

 • Relevante informatie over en voor de culturele sector verzamelen, in context plaatsen en op toegankelijke manier delen;  
 • Goed plannen en organiseren;  
 • Onderzoeksresultaten omzetten in een helder plan van aanpak;  
 • Collega’s op een motiverende manier helpen bij het meetbaar maken van de impact van hun werkzaamheden. 

Arbeidsvoorwaarden 

Wij bieden een dynamische en open werksfeer in een organisatie in beweging met ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief. We zijn gevestigd in de prachtige LocHal vlakbij het station in Tilburg van waaruit we op basis van activiteitgerelateerd werken onze werkzaamheden uitvoeren. Werktijden worden in overleg vastgesteld.  

De functie is conform het arbeidsvoorwaardenreglement van Kunstloc Brabant ingeschaald in schaal 6 (€ 2.950 - € 4.398 bruto per maand op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) dat je de mogelijkheid geeft om je arbeidsvoorwaarden af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je met dit budget bijvoorbeeld zelf bepalen of je liever extra verlofdagen of extra loon wilt ontvangen.  

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband van 12 maanden.

Selectieprocedure 

Is dit de vacature waarin je al jouw passie, kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt? Stuur dan voor vrijdag 3 juni 2022 jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar hr@kunstlocbrabant.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 24 en de tweede gesprekken in week 25. 

Gezien de huidige personeelssamenstelling van de organisatie streven wij naar inclusiviteit en diversiteit. Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Wij zullen de binnengekomen sollicitaties anonimiseren alvorens een selectie te maken. Gelieve je sollicitatie niet via PDF toe te sturen. 

Inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Eefje Sperber. 

Voor inlichtingen over de procedure kun je terecht bij personeelszaken via hr@kunstlocbrabant.nl.