Erica Gruyters

Adviseur cultuureducatie en -participatie

013 750 84 55

Soms bevindt de mooiste muziek zich tussen de noten

Dat ene moment… waarin de wereld stilstaat en je meegaat in de beweging van de muziek. En voor je het weet is het ogenblik voorbij. Daar zit de schoonheid. Als adviseur cultuureducatie/ amateurkunst heb ik als doel dat iedereen vanaf jongs af aan kunst en cultuur mag ervaren. Als maker en als publiek, Zo leer je jezelf en ook de ander het best kennen.

Ik prijs me gelukkig dat ik al van jongs af aan heb mogen spelen en leren muziek maken bij harmonie St. Michael in Thorn. Eerst in het jeugdorkest en al snel in het grote orkest. Die ervaring gun ik iedereen. Of het in de muziek is of het theater, dans, beeldende kunst of welke vorm van kunst en cultuur dan ook.

Nieuwsgierige strateeg
Als adviseur heb ik onlangs de stap gemaakt van cultuureducatie naar het focusgebied cultuurparticipatie en amateurkunst.

Ik ben als adviseur een nieuwsgierige strateeg. Ik denk in grote lijnen en kijk graag vooruit en kan je helpen om verbindingen te leggen. Ik kan goed luisteren en je helpen om denkpatronen te ontwarren. De kunst daarbij is om op meer manieren naar iets te kijken. Door welke brillen kijk jij? Wat beweegt jou? Daar ben ik nieuwsgierig naar.

Onze omgeving is volop in beweging en vraagt voortdurend om nieuwe oplossingen. Op school, bij je (amateur)vereniging. Overal. Anders kijken en anders doen is niet mogelijk zonder nieuwsgierigheid. Zonder nieuwsgierigheid is er geen verbeelding of beweging. En dan is het de kunst om vanuit dromen ook concreet te worden. Hoe kun je dit realiseren? Wat is de eerste stap die je kunt zetten? Ik help je door even stil te staan en focus te bepalen.

Stilstaan is ook bewegen
Soms bevindt de mooiste muziek zich tussen de noten. Rust en stil staan is lastig als er zoveel op je ‘to do’ lijst hebt staan. Juist in tijd van drukte en chaos is het belangrijk om tijd te nemen om te experimenteren, ontdekken en te reflecteren. Om te kijken wat er is. Kunst en cultuur kunnen hier een waardevolle rol in spelen.

Mer 't jungske zei
Zoveul kleuren blaadjes, zoveul kleuren, overal
Zoveul kleuren zijn nie op te noemen
Mer ik zie ze allemaol

songtekst Gerard van Maasakkers – Bloemen zijn rood – .

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Landelijk Programma Cultuurparticipatie ’21-‘24

Landelijk Programma Cultuurparticipatie ’21-‘24

Cultuurparticipatie is van en voor iedereen! Het Ministerie van OCW stelt de komende vier jaar geld ter beschikking voor een landelijk programma.

19 juni 2020
Nieuwe meerjarige subsidieregeling amateurkunst

Nieuwe meerjarige subsidieregeling amateurkunst

De nieuwe vierjarige regeling voor amateurkunst van de provincie Noord-Brabant wordt op 8 april aanstaande opengesteld.

26 maart 2020
Terugblik Inspiratiedag voortgezet onderwijs 2019

Terugblik Inspiratiedag voortgezet onderwijs 2019

Het onderwijs is volop in beweging: de roep om vernieuwing klinkt vandaag de dag misschien wel harder dan voorheen. Maar hoe kunnen we nu écht iets veranderen?

4 november 2019

waar ik je meer over wil vertellen

Meerjarige subsidieregeling amateurkunst

Meerjarige subsidieregeling amateurkunst

Voor 2021-2024 wordt een nieuwe meerjarige subsidieregeling amateurkunst opengesteld. Kunstloc adviseert organisaties uit het culturele veld bij het doen van aanvragen.