Janneke van Laar

Adviseur Film & AV

013 750 84 44

Ik durf te wedden dat jij in je leven al ontelbaar veel uren aan film en aanverwante vormen hebt besteed. Of het nu een traag Pools arthousedrama was die je gisteren zag in het filmhuis. Of al streamend series die je keek vanuit de comfort van je bank, bed - of zelfs toilet. Op het gebied van film is eigenlijk iedereen ervaringsdeskundige. En ik geloof dat hoe meer je ziet, hoe meer het je verrijkt.

Ik ben een ‘sucker’ voor (film)esthetiek en voor het experiment. In mijn werk als adviseur audiovisueel bij Kunstloc Brabant en projectleider van av-platform KONKAV combineer ik inhoud en praktijk. Ik heb een theoretische achtergrond op het gebied van film binnen de bredere visuele cultuur. En ik combineer die met mijn ervaring als organisator en programmeur bij verschillende filminitiatieven.

Of het nou een fijnsnarige arthousefilm is of een lekker gemaakte Hollywood-productie. Ik houd van de breedheid aan genres, vormen en soorten die er binnen de audiovisuele sector bestaan. Die diversiteit neemt alleen maar toe. Dit betekent een veranderend landschap voor zowel het maken als voor het verslinden. Binnen Kunstloc Brabant spreek ik makers en organisaties dan ook in de breedheid van de discipline. En ik denk graag mee over de gebruikelijke én vernieuwende manieren om film een podium te geven.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Blog | We care about virtual reality

Hoe kun je daadwerkelijk betekenis creëren met virtual reality? Wat is de rol van virtual reality binnen zingeving? Janneke van Laar blogt over de virtualreality-installatie Ver Binnen van Studio APVIS.

4 juni 2017

waar ik je meer over wil vertellen

Kunst en rouw

Welke rol speelt kunst in de uitvaartbranche? Voor dit kennisdossier gingen we op zoek naar hoe kunst zich verhoudt tot de ontwikkelingen op het gebied van troost, rouwverwerking, nieuwe rituelen en afscheid.