Janneke van Laar

Adviseur Film & AV

013 750 84 44

Ik durf te wedden dat jij in je leven al ontelbaar veel uren aan film en aanverwante vormen hebt besteed. Of het nu een traag Pools arthousedrama was die je gisteren zag in het filmhuis. Of al streamend series die je keek vanuit de comfort van je bank, bed - of zelfs toilet. Op het gebied van film is eigenlijk iedereen ervaringsdeskundige. En ik geloof dat hoe meer je ziet, hoe meer het je verrijkt.

Ik ben een ‘sucker’ voor (film)esthetiek en voor het experiment. In mijn werk als adviseur audiovisueel bij Kunstloc Brabant en projectleider van av-platform KONKAV combineer ik inhoud en praktijk. Ik heb een theoretische achtergrond op het gebied van film binnen de bredere visuele cultuur. En ik combineer die met mijn ervaring als organisator en programmeur bij verschillende filminitiatieven.

Of het nou een fijnsnarige arthousefilm is of een lekker gemaakte Hollywood-productie. Ik houd van de breedheid aan genres, vormen en soorten die er binnen de audiovisuele sector bestaan. Die diversiteit neemt alleen maar toe. Dit betekent een veranderend landschap voor zowel het maken als voor het verslinden. Binnen Kunstloc Brabant spreek ik makers en organisaties dan ook in de breedheid van de discipline. En ik denk graag mee over de gebruikelijke én vernieuwende manieren om film te financieren en een podium te geven.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Ondernemen in culturele sector hard nodig

Kunstenaars, zzp'ers en culturele organisaties in Brabant hebben het heel zwaar. Investeer juist nu in ondernemerschap.

25 januari 2022

Talenthub Next start 2022 met 9 visual artists

Talentenprogramma Next begeleidt en koestert negen getalenteerde Brabantse makers.

19 januari 2022

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Blog | We care about virtual reality

Hoe kun je daadwerkelijk betekenis creëren met virtual reality? Wat is de rol van virtual reality binnen zingeving? Janneke van Laar blogt over de virtualreality-installatie Ver Binnen van Studio APVIS.

4 juni 2017

waar ik je meer over wil vertellen

Kunst en rouw, spreken over de dood

Welke rol speelt kunst bij ons levenseinde? En in de uitvaartbranche? En wat kunnen kunstenaars bijdragen aan rouwverwerking, uitvaarten, herdenkingen of het gesprek over de dood?

Indientermijn impulsgelden | Wat je écht moet weten

De belangrijkste informatie over de procedure en de vereiste documenten voor je aanvraag impulsgelden helder op een rij.

Wegwijs in de cultuurfinanciering

Subsidies en fondsen liggen voor de hand, maar er is zoveel meer mogelijk! We nemen je mee in de belangrijkste vormen van financiering in de cultuursector.

Wegwijs in subsidieland

De lijst van subsidiemogelijkheden en fondsen is continu aan verandering onderhevig. Hoe vind je hier je weg? Wij helpen je op pad.