Herken je dat: een verhaal, film of theatervoorstelling die je dagen bezighoudt en je een beetje van slag brengt? Precies dat is voor mij de kracht van kunst. Kunst kan die kritische spiegel zijn die zorgt voor verwondering en laat zien dat het anders kan. Deze kracht moeten we veel beter benutten en bereikbaar maken voor alle Brabanders. Daar zet ik mij voor in.
Ik verwonder me graag over dingen die ik nog niet ken. Andere geluiden, nieuwe beelden of ideeën die je soms een kritische spiegel voor houden. Ik zet me dan ook in voor kunst in de wijk die iedereen uitnodigt om mee te doen, de boel opschudt en prikkelt om eens op een andere manier te denken. Waardoor het beeld van de wijk verbetert, samen de veiligheid wordt aangepakt of buren elkaar beter begrijpen.
Niet alleen in de buurt, maar ook bij vraagstukken rondom zorg, het klimaat of ongelijkheid kan kunst ons flink ontregelen.
Heb jij een goed idee om hiermee aan de slag te gaan? Ik help jou graag mee je plannen mogelijk te maken en denk mee over bijvoorbeeld een plan van aanpak, financiering of partners. Zodat we samen kunnen werken aan een Brabant waar iedereen zich zo nu en dan kan verwonderen.
Joosje Duindam
Adviseur Financiering, Kunst & Leefbaarheid
013 464 82 70Direct naar:
wat ik je wil laten weten
waar ik aan werk
waar ik je meer over wil vertellen

De kracht van cultuurparticipatie
Verschillende groepen mensen zijn geholpen bij het vroegtijdig inzetten van cultuurparticipatie als middel om toegang tot de samenleving te verbeteren.

All Inclusive!
In deze innovatiegids laten we zien wat de kracht van kunst is bij belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, leefbaarheid in de wijken en goede zorg en welzijn. Laat je inspireren door vele Brabantse voorbeelden.

Wanneer is een community art project geslaagd?
En wat heb je daarvoor nodig? Wij doken in het creatieve proces van theatermaker Vincent van den Elshout en ontrafelden zijn aanpak.

Crowdfunding voor de cultuursector
Inspiratie en tips uit de praktijk voor iedereen die crowdfunding in wil zetten voor amateurkunst, onderwijs en andere culturele projecten.

Schrijftips voor een krachtig projectplan
Hoe schrijf je een plan dat iedereen kan volgen, waar de artistieke kwaliteit tastbaar in wordt en waar je aansluit bij doelen van jezelf, partners en de financier? Daar willen wij met dit artikel een handje bij helpen.

Financiering van sociaal-maatschappelijke culturele projecten
Zoek je financiering voor jouw sociaal-maatschappelijke culturele project? We zetten een drietal fondsen met inspirerende voorbeelden in de schijnwerpers.

Veelgestelde vragen over crowdfunding en corona
Antwoord op de meest urgente vragen die op dit moment spelen als je een campagne aan het voeren bent, of als je overweegt om een crowdfunding te starten.

Op weg naar een succesvolle samenwerking
Waarom moeilijk doen als het samen kan? Lees ons inspiratieboekje vol tips en aandachtspunten voor de cultuursector en het onderwijs.

Van crowdfunding naar crowdbinding
Met crowdfunding creëer je een community van fans rondom jouw project. Hoe behoud je hun betrokkenheid?

Toekomstcheck voor organisaties
Het draaiend houden van een amateurkunstorganisatie vergt nogal wat van haar vrijwilligers. Wil je hier slimmer mee omgaan? Volg dan dit stappenplan!

De waarde van community art
Steeds meer maatschappelijke partijen zoals woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten in Brabant zetten kunst en cultuur in bij projecten over maatschappelijke vraagstukken. Wat werkt en wat levert het op?

Kansen voor wijkprojecten bij Buurtcultuurfonds
Heb jij een creatief plan om je buurt mooier of leefbaarder te maken? Gebruik deze flowchart om te zien hoe wij je daarbij kunnen helpen!

Meer impact met wijkprogramma's
Bouw voort op de resultaten en inzichten met het Canvas Wijkprogramma's, en ga van losse projecten naar een samenhangend programma.