Mirjam Emmen

Adviseur Visuele Kunsten & Talentontwikkeling

013 750 84 11

Als kind maakte ik eerder kennis met Bach en Beethoven dan met de Beatles. Ik wandelde langs -en bijna door- de textiele objecten van Magdalena Abakanowicz in het Van Abbemuseum. Als puber keek ik mijn ogen uit naar Ank van der Moer die bij Zuidelijk Toneel Globe in De Spaanse Hoer speelde. En ik droomde weg bij de uitvoering van Tsjajkovski’s Notenkraker-suite door het Brabants Orkest. Heel even heb ik gedacht dat er ook voor mij een carrière op het podium in zat…

Na een opleiding in de communicatie -toen ook nog voorlichting en public relations, maar géén marketing- ben ik inmiddels ruim 40 jaar werkzaam in de wereld van de professionele kunst. Van, jawel, het Van Abbemuseum, via, aha, Zuidelijk Toneel Globe, naar de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting, bkkc en nu Kunstloc Brabant. Van voorlichting en educatie, naar publiciteits-medewerker; van stafmedewerker, tentoonstellingsmaker, secretaris subsidies, naar adviseur.

Als adviseur visuele kunsten en talentontwikkeling zet ik me graag in voor een betere positie van kunstenaars en voor een sterkere kunst- en cultuursector. De provincie Brabant onderscheidt zich o.a. door de unieke positie van werkplaatsen, residencies en presentatie-instellingen. Beeldend kunstenaars en ontwerpers, maar ook makers uit andere disciplines, vinden hier tijd, rust, kennis en inspiratie om hun talenten verder te ontwikkelen en zich aan publiek te presenteren. Samen met makers en veld span ik me in om deze positie te verstevigen. En dankzij hen kijk ik nog steeds mijn ogen uit.

Direct naar: