Ton van der Linden

Documentalist

013 750 84 50

Ik heb enorme waardering en bewondering voor kunstenaars, schrijvers, filmmakers, kortom allen die artistiek scheppend bezig zijn, niet omdat ze de wereld beter maken.  Nee, omdat het een moeilijk vak is, je over een lange adem moet beschikken, het hard werken is, het is maar weinigen gegeven om een fatsoenlijke boterham  te verdienen, en ze, over het algemeen, heel aardig zijn. Het doel van kunst is altijd meerduidig. Ze opereert soms wel in het maatschappelijke debat, maar altijd als buitenstem.  Kunst biedt geen oplossingen. Wel schoonheid en troost, prikkeling van zinnen en geest, exploratie van onontgonnen gebieden. Kunst maakt ons bewust van onze menselijkheid.

 Ik maak de Trends & Ontwikkelingen Nieuwsbrief, ook te vinden op deze website en publiceer over Brabantse makers in Signalement  op de website Mest en over cultuur en samenleving in de rubriek Stemming op Mest.

''Vaak worden kunst en cultuur als hetzelfde gezien. Ik vind dat niet hetzelfde. Cultuur bestaat uit wetten en spelregels om met elkaar om te gaan en samen te leven. Je moet met die regels kunnen breken. Kunst heeft de functie om ons te bevrijden van de tirannie van onze cultuur – ik citeer nu vrij de overleden Amerikaanse literair criticus Lionel Trilling. Zo is het." Marlene Dumas, Elsevier Weekblad, november 2019. 

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Trends & Ontwikkelingen verhuisd en vernieuwd

Trends & Ontwikkelingen verhuisd en vernieuwd

Het overzicht van het cultuurnieuws uit Nederland en Noord-Brabant is nu nog actueler, relevanter en gebruiksvriendelijker.

19 juni 2020
Liveblog: Corona en de culturele sector

Liveblog: Corona en de culturele sector

Dit live-blog is beëindigd. We houden je voortaan op de hoogte via Trends & Ontwikkelingen.

15 juni 2020
Reacties op coalitieakkoord Brabant

Reacties op coalitieakkoord Brabant

Het bestuursakkoord van VVD, CDA, Lokaal Brabant en FvD laat een koerswijziging zien voor kunst en cultuur. We verzamelden de reacties.

8 juni 2020
Blog | Van oude grieken en nieuwe muziek

Blog | Van oude grieken en nieuwe muziek

Met een sprekend citaat illustreren we in onze nieuwsbrief de #waardevancultuur. Ton van der Linden zocht citaten passend bij het onderwerp en heeft deze verwerkt in zijn blog.

17 december 2017
Blog | Trends en Ontwikkelingen

Blog | Trends en Ontwikkelingen

Ton van der Linden stelt de nieuwsbrief samen die ‘trends en ontwikkelingen’ heet. Hij blogt over het hoe, wat en waarom van zijn 'trendwatchen'.

3 februari 2015