Warner Werkhoven

Adviseur Kunst & Leefbaarheid

013 464 82 53

Iedereen is expert vanuit zijn eigen ervaring en kennis

Als ik na het zien van de film Eraserhead de donkere bioscoop uit stap ervaar ik de wereld compleet anders. Achtergrondgeluiden zijn opeens de voorgrond en ik voel me even vervreemd van de werkelijkheid om me heen. Als kunst je raakt, bij je binnenkomt, voel je dat je leeft, zie je de wereld anders en snap je de ander beter.

Dat ervaar ik ook als ik, in mijn vrije tijd, zelf muziek maak in de band Sarenville: de knop die om gaat als je speelt, jezelf verbazen met de muziek die je samen creëert en de andere werelden van je medemuzikanten die je leert kennen.

Tijd vol grote veranderingen

We leven in een tijd vol grote veranderingen en ik voel een sterke urgentie dat er iets moet gebeuren. Ik kan slecht tegen onrecht en wil snappen waarom de wereld is zoals die is. Kunstenaars kunnen helpen die wereld te snappen, er een andere blik op geven, ontregelen. Echt het verschil maken.

Vanuit mijn werk als senior adviseur bij Kunstloc maak ik me hard voor de inzet van verbeelding bij maatschappelijke vraagstukken in Brabant en help ik dat mogelijk maken. Ik zorg voor inspiratie, verbind mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen en denk mee over hoe ideeën gerealiseerd en gefinancierd kunnen worden. En ik bijt me vast in taaie vraagstukken waar iedereen tegenaan loopt maar niemand in zijn eentje aan kan pakken. Niet dat ik de oplossing heb maar een oplossingsrichting kan ik wel organiseren. Het helpt dat ik een analytische systeemdenker ben en complexe onderwerpen duidelijk kan verwoorden.

Elk perspectief doet ertoe, sterker nog, is nodig

In mijn werk koester ik de volgende waarden: openheid, bescheidenheid, respect voor eigenheid, samenwerking, kennis delen, ontwikkeling en pionieren. Iedereen is expert vanuit zijn eigen ervaring en kennis. Elk perspectief doet ertoe, sterker nog, is nodig.

Na ruim 15 jaar heb ik veel initiatieven geholpen rond culturele diversiteit, urban culture, amateurkunst en sociaal-artistieke activiteiten. Ik krijg veel energie van de passie van initiatiefnemers. En ik krijg veel voldoening van het helpen realiseren van die initiatieven die Brabant een stuk leuker maken.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

De kunst van het verduurzamen

Hoe zorg je als cultureel ondernemer voor duurzame financiering? We gaan op zoek naar hoe we cultuurparticipatie kunnen verduurzamen. Zodat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen aan kunst en cultuur.

18 mei 2021
De kunst van het verduurzamen

Terugblik CAB-Café #11

Een korte terugblik op de online bijeenkomst op 15 april 2021 georganiseerd door Kunstloc en Muzelinck, vanuit theater De Lievekamp in Oss.

22 april 2021
Terugblik CAB-Café #11

Terugblik CAB-Café #10

CAB-Café #10 vond plaats op 8 december 2020 met als thema De kracht van de kleine Kernen.

11 december 2020
Terugblik CAB-Café #10

Verkennende gesprekken cultuurparticipatie

Deze maand start de nieuwe werkgroep cultuurparticipatie van Regioprofiel Cultuur BrabantStad. We voeren verkennende gesprekken met het veld over de kansen die deze landelijke regeling biedt voor Brabant.

6 juli 2020
Verkennende gesprekken cultuurparticipatie

Landelijk Programma Cultuurparticipatie ’21-‘24

Cultuurparticipatie is van en voor iedereen! Het Ministerie van OCW stelt de komende vier jaar geld ter beschikking voor een landelijk programma.

19 juni 2020
Landelijk Programma Cultuurparticipatie ’21-‘24

Buurtcultuurprojecten tijdens lockdown

Help jouw buurt de crisis door met cultuur! Dien voor 1 mei een voorstel in bij het Buurtcultuurfonds.

10 april 2020
Buurtcultuurprojecten tijdens lockdown

Terugblik Bijeenkomst Cultuurparticipatie in Zuid-Nederland

Cultuur en sociaal domein, een uitdagende samenwerking. We kwamen bij elkaar om te sparren over het hoe en waarom. Hoe kunnen we de synergie vergroten? Welke belangen spelen? Wat heb je nodig?

11 maart 2020
Terugblik Bijeenkomst Cultuurparticipatie in Zuid-Nederland

‘Projectscan is handig instrument voor inzicht in projecten’

De projectscan is een online tool, ontwikkeld door CAL-XL, Cigarbox en Kunstbalie, die inzicht geeft in het proces en effecten van buurtcultuurprojecten.

29 mei 2017
‘Projectscan is handig instrument voor inzicht in projecten’

waar ik je meer over wil vertellen