Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Wij feliciteren de volgende teams (in alfabetische volgorde) met deelname aan de Design Challenge "Out of the Box":

  • Achterop: Vincent van Heesch, Bram van de Sanden, Lex Hildenbrant en Nout Sterk

  • Bright: Peter Hermens, Klasien van de Zandschulp, Gerjan Streng en Thijs van Spaandonk

  • Buro Moon, -C-A-S- & OTO Landscape: Moon Brader, Carolien Schipper en Alexander Herrebout

  • Bystrykh, Van den Breemer & Homburg: Janna Bystrykh , Sanne van den Breemer en Jelle Homburg

De geselecteerde teams worden onderdeel van een denktank over het logistiek landschap. Zij gaan op zoek naar innovatieve ontwerpoplossingen tegen de 'verdozing' en het monofunctioneel ruimtegebruik van de logistieke sector. De centrale vraag is dan ook: "Hoe creëren we een duurzaam logistiek landschap, met meerwaarde voor stad en land?" De resultaten worden geëxposeerd tijdens de Landschapstriënnale 2020, binnen het living lab "Nieuwe Economische Dragers".

Selectiecommissie

Op 29 oktober werd de Design Challenge 'Out of the Box' gelanceerd. Vanaf dat moment konden multidisciplinaire ontwerpteams zich, tot 1 december, aanmelden om mee te doen.

Verschillende professionele teams uit heel het land hebben een motivatiebrief en portfolio ingestuurd. Begin december heeft een selectiecommissie de inzendingen voor de deelname aan de design challenge ‘Out of the Box’ beoordeeld. Deze selectiecommissie bestond uit: Marco Vermeulen (Curator Landschapstriënnale 2020), Claudia Linders (Directeur Fontys Academy of Architecture & Urbanism) en Merten Nefs (Vereniging Deltametropool). Het kwaliteitsniveau van de aanmeldingen was bovendien erg hoog waardoor de selectie een spannend proces werd, maar er is een unaniem besluit genomen. 

Download het verslag van de selectiecommissie via deze link.   

Samenwerking

De Design Challenge wordt georganiseerd door CAST in samenwerking met Vereniging Deltametropool en Kunstloc Brabant. Landschapstriënnale 2020 is tevens projectpartner. De resultaten van de challenge worden op de Landschapstriënale 2020 in het Van Gogh Nationaal Park i.o. geëxposeerd en vormen daarmee een onderdeel van het inhoudelijk programma over ‘nieuwe economische dragers’.

Meer weten over Out of the Box?

Neem contact met mij op.