Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunst, zorg en welzijn: elk half jaar bij elkaar

Wij organiseren elk half jaar op een locatie in Brabant een netwerkbijeenkomst voor mensen die werken in zorg, welzijn en kunst. Omdat steeds meer mensen op dit snijvlak werken van verschillende werkgebieden vinden we het belangrijk dat we elkaar inspireren, versterken en wie weet in de toekomst samen te werken. En natuurlijk om met een groeiende groep mensen beleid te beïnvloeden zodat als kunstenaar werken in zorg en welzijn normaal wordt. Zo ver is het nog lang niet maar er zijn veel pioniers in Brabant en samen sta je nu eenmaal sterker. Tijdens zo'n netwerkbijeenkomst ontmoet je allerlei bevlogen mensen die ervaren wat kunst kan betekenen voor de gezondheid van mensen.

De Cultuurkantine in Breda heeft het estafettestokje overgenomen van The Living Museum Tilburg waar we in december 2023 te gast waren. Op dinsdag 7 mei ben je van harte welkom op de bijzondere locatie OpenX van Avans Hogeschool. De zussen Lisette en Karin Fleur begonnen De Cultuurkantine 15 jaar geleden en koppelden kunstenaars aan kinderen in de jeugdzorg. Vorig jaar zijn ze gaan samenwerken met GGz Breburg, een nieuwe stap onder de naam Kunstkameraden met cliënten van GGz Breburg. Ze nodigden Michel Witter uit van Avans Hogescholen om te vertellen over de nieuwe master Health by Design die onderdeel is van de master of fine art& design. Deze start in het najaar. Michel stelde voor om deze bijeenkomst te organiseren op een prachtige locatie: OpenX.

Waren vorige bijeenkomsten voor maximaal 25 of 50 personen, we hebben nu veel meer ruimte in Breda. Kom langs en laat je inspireren. We beginnen met soep en een broodje zodat je eventueel na je werk meteen nog even langs kunt komen. 

 

Lees meer over netwerk CareFull

Programma

  • 17.00 uur:  Inloop met soep en broodjes.
  • 17.45 uur:  Welkom door Atty Bax en Michel Witter.
  • 17.55 uur:  Presentatie van Kunstkameraden. 
  • 18.30 uur: Ervaringen van kunstenaars die Kunstkameraad zijn. 
  • 19.00 uur: Korte pauze.
  • 19.10 uur: Presentatie van GGz Breburg.
  • 19.30 uur: Presentatie van Avans.
  • 19.45 uur: Napraten met een drankje.
  • 20.30 uur: Einde.

Aanmelden

Wil je meer weten over deze bijeenkomst of het netwerk CareFull?

Bel of mail mij.