Hoe kan Landpark Assisië zich ontwikkelen tot landschap van de toekomst? Met deze vraag gingen onder de noemer Common Ground vier kunstenaars en ontwerpers aan de slag. Zij ontwikkelden tijdens een werkperiode van anderhalf jaar nieuwe verbindingen tussen zorg, natuur, recreatie en ondernemerschap. 

Foto: Landpark Assisië, Jostijn Ligtvoet

De deelnemende ontwerpers:

  • Eric Klarenbeek en Maartje Dros ontwikkelen een werkwijze die het landpark tot productieplek van groene bouwelementen maakt.
  • Lobke Meekes stelt met Eenwoud voor om vanuit het landpark een netwerk van bijzondere bomen en verhalen te laten groeien.
  • Observatorium realiseert een Grondwaterbank die na laat denken over de waterhuishouding op en rond het landpark.
  • Neeltje ten Westenend onderzoekt hoe het leven op het landpark voor een bijzondere bezoekerservaring kan zorgen

Maandag 27 september nemen de kunstenaars en ontwerpers stakeholders, betrokkenen en genodigden mee over het terrein om hun projecten toe te lichten. Vervolgens kunnen deelnemers aansluiten bij verschillende verdiepende bijeenkomsten rond één van de projecten. Centraal daarin staat hoe nu verder en waar ziet men kansen voor een vervolg in het kader van het landschap van de toekomst. 

Landpark Assisië

Halverwege de N65 van Tilburg naar ’s-Hertogenbosch ligt Landpark Assisië. Op dit landgoed startte in 1904 de eerste katholieke zorginstelling voor jongens met een verstandelijke beperking. Tegenwoordig wonen en werken er nog altijd zo’n 250 mensen met een beperking. Stichting Prisma, de huidige zorginstelling en eigenaar van het landpark, streeft naar gedeeld eigenaarschap van het terrein. De komende jaren wordt het gebied verder ontwikkeld, met kunst als motor van het project Common Ground. 

Rol Kunstloc Brabant

Common Ground wordt ondersteund vanuit de Impulsgelden van de Provincie Noord-Brabant. Het is een voorbeeld van een domein overschrijdende samenwerking op het gebied van kunst en cultuur, zorg en landschap. Kunstloc Brabant heeft de partijen in aanloop naar de impulsgeldenaanvraag voorzien van advies en begeleiding. Daarnaast adviseerde zij de aanvrager bij inrichting van het proces, de opdrachtomschrijving en bij de selectie van kunstenaars.

Covid-maatregelen

Het programma vindt plaats in kleinere groepen, die vanaf 14 uur kort na elkaar starten. 

Locatie

Landpark Assisië, Nachtegaallaan 12, Biezemortel

Kom hier meer te weten over Common Ground

Meer weten over deze bijeenkomst?

Neem contact met mij op.