Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Een tentoonstelling over kunst en textiel

Innerlijke rust, harmonie en geluk: termen die vaak genoemd worden als je handwerkers vraagt naar hun ervaringen tijdens het werken. Er is maar weinig dat eenzelfde innerlijke rust en harmonie geeft als handwerken. Het is aanstekelijk, verslavend en verbindend. Textiele technieken worden nog altijd van generatie op generatie doorgegeven. Hedendaagse kunstenaars weven, haken, naaien, breien en borduren. Het is momenteel zelfs (weer) een trend.

Kunstloc Brabant nodigde de kunstenaars Marjan van der Heijden (1992) en Cécile Verwaaijen (1968) uit om hun liefde voor dit materiaal zichtbaar te maken in een tentoonstelling. Naast het tonen van eigen werk kozen ze voor kunstenaars die, soms serieus en soms ook met een knipoog, een dialoog aangaan met het ambacht: Marloes Vreeswijk (NL); Crystal Gregory (VS), Elke Lutgerink (NL) en Barbara Polderman (NL).

Openingsdag

Op zaterdag 14 december organiseren we in de LocHal een dag rondom textiel en kunst en openen we de expositie Soft Dedication. Je kunt rondneuzen op een textielmarkt, deelnemen aan gratis workshops textiele ambachten, en de lezing van Mirjam Deckers bezoeken.

Kunstloc Exposities

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Zo willen we de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken. ‘Soft Dedication’ gaat over het vitale belang van experimenteren en de verbinding tussen hand, hoofd en materiaal.