Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

The (un)Known toont mythische figuren uit de binnenwereld van drie kunstenaars.

Marjolein van der Wal

Starway to Heaven is een totaalinstallatie van zeven immense godinnen - opgebouwd uit kostuums en zelfgemaakte rekwisieten - die eerder werden gepresenteerd in fashion performances.

“Door middel van mijn werk ben ik mijn identiteit aan het onderzoeken. Elk onderdeel van de installatie is een personificatie, die ik link aan een archetypische godin. Hiermee wil ik laten zien, dat we allemaal dezelfde ‘types’ in ons dragen. Ik ben erachter gekomen dat ik me meer verbonden voel met het ene archetype dan met het andere. Maar door al mijn archetypen letterlijk de ruimte te geven, maak ik ruimte voor mezelf om te zijn. Te zijn wie ik ben. Om tot de slotsom te komen dat het mogelijk voor iedereen zo werkt.”

Marjolein van der Wal

Nina van de Ven

Met haar in houtskool en zwarte pastel uitgevoerde tekeningen verbeeldt Nina van de Ven fabelachtige personages waarin motieven afkomstig uit o.a. iconografie en popcultuur samenkomen.

“Ik teken heel associatief. Vaak begin ik met een plan, maar tijdens het maken voeg ik beelden toe of verdwijnt er iets. In mijn werk creëer ik een persoonlijk universum met mythische figuren. Ze ontstaan vanzelf vanuit mijn fascinatie voor religieuze, occulte en alledaagse symboliek. Deze raadselachtige wezens communiceren veel herkenbaars, maar voor mij is het belangrijker dat de kijker er zelf een eigen betekenis en interpretatie aan geeft.”

Nina van de Ven

Sarah Linde

Relaties en verhoudingen tussen mens en dier, maar ook van de mens onderling en de mens tot zichzelf spelen een grote rol in de tekeningen en grafiek van Sarah Linde.

“Tekenen is voor mij het ‘mens-zijn’ proberen te vangen, te onderzoeken en te begrijpen. Het roept veel vragen op die ik niet kan beantwoorden, maar wel kan aftasten door te tekenen. Hoe werkt mijn ‘denkhoofd’ samen met mijn lichaam en mijn gevoelens? Volg ik mijn eigen ritme? Luister ik naar mijn dromen en wensen? Allemaal vragen die ieder mens kent en op een eigen manier onderzoekt om tot een ‘authentiek zelf’ te komen.”

Sarah Linde

Kunstloc Exposities

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Zo willen we de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken.

De expositie ‘The (un)Known’ is door een jury geselecteerd n.a.v. een open call die Kunstloc Brabant afgelopen jaar verspreidde onder Noord-Brabantse makers. Wil je ook bij ons exposeren? Houd onze nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor een volgende open call.

Wil je meer weten over deze expositie?

Neem contact met mij op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven