Wat houdt het vak van een filmproducent precies in? Wat kan je als filmmaker eigenlijk verwachten van een filmproducent? En hoe vind je er überhaupt een? Tijdens een online sessie eerder dit jaar, die we vanuit KONKAV samen met Talenthub Next organiseerden, waren alle ogen gericht op het vak van de filmproducent. Op vrijdag 29 oktober is het tijd voor een vervolg!

Deel 1 | KONKAV Connects: Lunchdates met filmproducenten

12.00-13.30 | BROET, Eindhoven | €7,50

Ben jij een producent-in-spe en wil je meer over het vak te weten komen? Of ben je regisseur en wil of dien je met een producent samen te werken?  In beide gevallen: schuif aan bij de lunchdates met producenten! 

Ga 1-op-1 een broodje eten met twee van onderstaande producenten naar keuze, stel alle vragen die je hebt over het vak van een producent en over de samenwerking tussen een producent en een regisseur, of leg je eigen filmplan voor voor feedback.

Tickets voor de lunchdates kosten €7,50 euro. Dit is inclusief (vegan) lunch. Aansluitend gaan we, voor wie wil, samen naar de talk van topproducent Els vandeVorst (zie hieronder). Tickets voor deze mastertalk dien je los aan te schaffen.

Dit programma is een samenwerking tussen BROET en KONKAV.

Aanmelden Lunchdates

Aanwezige producenten

Ilja Kok (producent) van Copper Views 
Het Bredase filmproductiebedrijf Copper Views maakt culturele en maatschappelijke documentaires om kwesties aan te kaarten en discussies op te roepen in de samenleving. Ze houden het meest van thema's die gerelateerd zijn aan framing, neo-kolonialisme, toerisme, interculturaliteit en globalisering. Met hun producties hebben ze tot doel dat we elkaar wat beter begrijpen. Naast dat ze natuurlijk willen dat onze films door iedereen op deze planeet worden gezien, willen ze vooral dat ze hun plek vinden in het onderwijs. Films als tools voor meer begrip in de wereld. Daar staan ze voor. 
Met Ilja kan je in gesprek over: Werkzaamheden van een producent. Verhouding producent/maker. Startende ondernemers (makers/producenten). Hoe overleef je het makerschap. Idealisme vs realisme van ondernemen in kunst- en cultuursector.

Nynke Bonnema (producent) & Caylee Nielen (editor/regisseur) van Korrel Film 
Korrel Film is een filmproductiehuis uit Rotterdam, in 2017 gestart door drie afgestudeerden van de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Inmiddels bestaan het bedrijf uit een team van zes. Met veel aandacht, tijd en liefde geven ze verhalen en ideeën vorm. Ze zijn nieuwsgierig en binden zich niet zo snel aan één ding. In 2019 is hun eerste documentaire vertoond op televisie: Nu of nooit meer. In 2020 de tweede documentaire: Centen van Knegsel, i.s.m. de BNNVARA. Sinds 2020 zijn ze theatervoorstellingen gaan verfilmen i.s.m. Theater Walhalla en het O.festival. Daarnaast zijn ze betrokken bij educatieve projecten, zo werken zij samen met de Erasmus University College aan een project waarin hun honours-studenten wetenschappelijk onderzoek kunnen omzetten naar een film. Ook helpen ze de jonge filmmaker graag op weg en helpen zij verschillende studenten of nieuwe makers met hun film. 
Met Nynke en Caylee kan je in gesprek over: Ze zijn nog een relatief jong productiehuis, ingeschreven als vof (niet BV). Zij kunnen makers helpen hun eerste korte films (fictie of docu) te realiseren, bijvoorbeeld binnen de Teledoc Campus of Filmfonds Shorts. Afgelopen drie jaar hebben zij veel jonge makers op weg geholpen. Niet alleen in filmproductie, maar ook in filmpromotie hebben zij ervaring. In de gesprekken kunnen zij makers daarover vertellen. Zij werken veel samen met jonge makers en zien dezlunchdates als een kans om hun netwerk van makers uit te breiden. Nynke en Caylee willen samen kijken naar wat de creatieve plannen zijn die makers hebben, en zo te kijken wat er wellicht bij hun team zou passen. 

Monne Tuinhout (producent) van Branded Cinema
Branded Cinema is een productiehuis gevestigd in Eindhoven. Ze maken creatieve commercials, films, documentaires en branded content. Zij stellen het emotionele verhaal centraal en we werken altijd toe naar cinematografisch krachtige beelden en een hoge production value. Branded Cinema streeft ernaar om op elke discipline van het filmvak met de beste mensen en middelen te werken zodat het eindresultaat door de samenwerking boven zichzelf uitstijgt. In 2015 is Branded Cinema opgericht door Harrie Verbeek (1974-2020) en Monne Tuinhout (1987). Als filmproducent bij Branded Cinema heeft Monne gewerkt aan commercials, branded content, korte films en online ervaringen. Daarnaast werkt hij met verschillenden producenten, regisseurs en schrijvers samen aan de ontwikkeling en financiering van speelfilm-projecten. Met Monne kun je in gesprek over: volgt

Frank van Osch (producent) van Van Osch Films
Van Osch Films uit Den Bosch vertelt al ruim 30 jaar verhalen. Persoonlijk, observerend en toegankelijk. Over mensen, hun drijfveren, hun geheimen en hun dromen. Over artiesten als Drs. P, Bots en de Veulpoepers. Over Indonesische troostmeisjes, Portugese strijdliederen en Amerikaanse iconen als Marilyn Monroe. Over biechtende criminelen, verzwegen geschiedenissen, late liefdes en ontroerende bekentenissen. Culturele, muzikale en maatschappelijke films met een signatuur; integer en indringend, en altijd met een vleugje humor. Frank van Osch is niet alleen filmmaker, hij is ook gitarist, songschrijver en hij speelt mandoline. Muziek speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de keuze van onderwerpen. Zoals de filmconcerten bij Het verdriet van carnaval. Ook vliegen ze graag de wereld rond voor onze documentaires, maar nog vaker zijn de films juist geworteld in onze eigen directe omgeving. Met de poten in de klei. Of beter: in de zandgronden van het Zuiden. Hun documentaires worden veelal gemaakt door regisseur Frank van Osch. Ook werkten we samen met jonge makers als Daan Jongbloed, Loes Janssen, Ton van Zantvoort, Ruud Lenssen en Steffie Storms. Van Osch Films coacht graag aanstormend filmtalent. Dat doen ze sinds 2014 ook in hunb eigen audiovisuele werkplaats Docwerk, samen met NTR & NPO2Extra. En dat doen ze ook in DOC+, een nieuw talententraject met Omroep Gelderland.
Met Frank kun je in gesprek over: Een goed idee - wat is eigenlijk een goede documentaire, inhoudelijk producentschap en coaching regisseurs. En over creatief produceren & distribueren - connecties maken met andere partijen (impact/presentatie). 

Deel 2 | Broet & NatLab: Mastertalk producent Els Vandevorst

14.00-17.00 | zaal Natlab, Eindhoven | €19,50/€15,00

Els Vandevorst wordt ook wel 'de stille kracht van de Nederlandse filmwereld' (VPRO) en 'achter (internationale) topfilms' (Volkskrant) genoemd. Zonder producent komt er namelijk geen film: deze zoekt een passende regisseur of schrijver bij een (idee voor een) script, stelt de rest van de productieteam samen, regelt financiering en de hele logistiek van het maakproces, en is verantwoordelijk voor de uiteindelijke oplevering van een film. Een producent is dus van begin tot eind bij een film betrokken.

Topproducent Els Vandevorst komt 29 oktober in interviewvorm vertellen over haar indrukwekkende loopbaan en rol als partner in crime van o.a. Martin Koolhoven, Brian De Palma, Thomas Vinterberg en Lars von Trier. Ze produceerde indrukwekkende titels als Brimstone (die 6! Gouden Kalveren won), Oorlogswinter en Dogville. Haar meest recente productie, Bosnische Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? sleepte zelfs een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film binnen.

Heb jij ambities om zelf producent te worden? Zit je in het filmvak en wil je meer weten over het productieproces van grote films? Of wil je je gewoon laten inspireren door de persoonlijke verhalen, do's en don'ts en het carrièreverloop (vol vallen, opstaan, doorbijten en tomeloos geloof in de films die ze maakte) van Els? Koop dat ticket en stuur gerust wat je zou willen weten of vragen naar info@broet.nl, dan nemen we dat mee. Natuurlijk is er ook tijdens de masterclass ruimte om vragen te stellen.

Tickets Mastertalk

8634

Meer weten over deze bijeenkomst?

Neem contact met mij op.