Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc Brabant heet je van harte welkom bij KunstUnlocked! Tijdens dit event ervaar je hoe je optimaal gebruik kunt maken van kunstenaars en ontwerpers bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, met nadruk op de klimaatadaptatie. Ook bij de invoering van de nieuwe omgevingswet op 1 januari 2024 is dit een belangrijk vraagstuk. Ben jij een bestuurder, beleidsmaker, beleidsambtenaar van een Brabantse gemeente, kom dan inspiratie op doen over hoe je meer impact maakt op klimaatvraagstukken met creatieve ontwerpkracht. 

Omdat juist die grote vraagstukken wel wat creativiteit kunnen gebruiken zullen we inzoomen op de bijdrage van kunstenaars en ontwerpers in de processen die gemeenten doorlopen op het gebied van de fysieke leefomgeving. En hoe je de omgevingsvisie kan inzetten om aandacht te geven aan de huidige klimaatvraagstukken. Je doet kennis en connecties op en krijgt bijvoorbeeld inzicht in hoe een omgevingsdialoog vormgegeven kan worden op een integrale manier in samenwerking met een creatief maker.

Meld je aan, en nodig een betrokken collega van een andere sector uit voor deze bijeenkomst om hem of haar ook te inspireren om met een creatieve maker aan de slag te gaan!

Voor wie?

Ben jij een bestuurder, beleidsmaker, beleidsambtenaar van een Brabantse gemeente, kom dan inspiratie op doen over hoe je meer impact maakt met creatieve ontwerpkracht op klimaatvraagstukken. Zowel van de afdeling cultuur, als van ruimtelijke ordening, omgevingsvisie, erfgoed, natuur en economie. Nodig een betrokken collega van een andere sector uit voor deze bijeenkomst om hem of haar ook te inspireren met een creatieve maker aan de slag te gaan.

Programma

  • 13.45 -14.00 Inloop: stap in de schoenen van de kunstwerken/objecten/ of interieur aspecten van Museum Jan Cunen.
  • 14.00 – 14.05 Aftrap: Wethouder Sydney van den Bergh van de Gemeente Oss met ruimtelijke ordening en omgevingsvisie in zijn portefeuille, zal de aanleiding van deze bijeenkomst toelichten.
  • 14.05- 14.30: Presentaties: Kunst/design in relatie tot omgeving en klimaattransitie door creatieve makers. Walter van der Velden, kunstenaar, ontwerper, maker vertelt over zijn werken die de klimaattransitie betreffen.
  • 14.30 – 14.45 Anne van Kuijk als key note speaker, Adviseur Omgevingskwaliteit voor Provincie Noord-Brabant. Vertelt als inspirerende spreker wat de omgevingsvisie inhoudt voor de provincie (met nadruk op het klimaatvraagstuk) en over haar ervaring met het werken met makers.
  • 14.50 -16.30 Interactieve werkvorm vormgegeven door Lobke Meekes; kunstenaar die zich laat inspireren door maatschappelijke vraagstukken en landschappen. Heeft een werkvorm vormgegeven waarbij de vraagstukken die leven rondom de klimaattransitie door middel van gesprekstafels aandacht krijgen, om ze zodoende een stap verder te helpen.
  • 16.30 – 17.00: Delen van inzichten

KunstUnlocked is een initiatief van Kunstloc Brabant, de provinciale kennis- en uitvoeringsorganisatie voor de kunsten, om makers en mogelijkmakers binnen en buiten de culturele sectoren met elkaar te verbinden.

Aanmelden

Meld je aan, want vol is vol! En ontdek wat creatieve makers kunnen betekenen voor jouw project. Deze bijeenkomst is gratis, maar we werken wel met een No Show Fee, de kosten daarvoor bedragen 50 euro!

Aanmelden

Meer weten over Kunst en Klimaat

Neem een kijkje op onze kennispagina over Kunst en Klimaat. 

Kennispagina Kunst en Klimaat
Future fossil Jerricanus Parapluces, Aart Kuipers en Walter van der Velden