Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Ben jij klaar om waarde toe te voegen aan jouw werkgeverschap of opdrachtgeverschap?

‘De sector verandert niet vanzelf, het zijn mensen die het verschil kunnen maken’, zei Sanne Scholten, Directeur PO-raad en voormalig Directeur-bestuurder LKCA, in een vorige Kunstloc bijeenkomst.  Als directeur van jouw culturele organisatie, komen er in de aanloop naar de nieuwe cultuurperiode veel veranderingen op je af.  Je bent als leider van jouw organisatie of opdrachtgever geen eiland, maar onderdeel van een wereld waarin vraag en aanbod, fair practice, prijsstelling, digitalisering en diversiteit mede je rol en positie bepalen.

Tegen de achtergrond van de implementatie van de drie culturele codes in de beoordelingscriteria van rijkssubsidies, wordt veel van jou en jouw organisatie gevraagd. Het inspelen op alle ontwikkelingen van nu en de toekomst én vasthouden aan de waarden waar jij en jouw organisatie ten diepste voor staat, is geen sinecure.

De sector verandert niet vanzelf, het zijn mensen die het verschil kunnen maken Sanne Scholten, Directeur PO-raad en voormalig Directeur-bestuurder LKCA

Pilot drie bijeenkomsten

Om directeuren, zakelijk leiders en opdrachtgevers ruimte te bieden bij het scherp krijgen van hun waarden én beweging te krijgen in fundamentele vragen, bieden wij jou de gelegenheid deel te nemen aan de pilot ‘Waardevol Werkgeverschap!’

In drie bijeenkomsten word je uitgedaagd, geïnspireerd en geholpen bij het werken vanuit de waarden die je van belang vindt om jouw organisatie toekomstbestendig(er) te maken. Waarden, die essentieel zijn om stevig te staan in een turbulente context en vaart te maken met de implementatie van de codes in de culturele sector, zonder het eigen fundament te verliezen.  

Praktisch, het pilotprogramma:

Voor wie

Dit programma is bedoeld voor maximaal 12 directeuren, zakelijk leiders of opdrachtgevers van Noord-Brabantse culturele organisaties, die behoefte hebben aan fundamentele uitwisseling over vragen waar zij in en met hun organisatie voor staan. Zij zijn nieuwsgierig en onderzoekend van aard. Belangrijk is dat de deelnemer zichzelf wil vernieuwen en fundamentele vragen daarbij niet schuwt. 

Deelnemers werken voor organisaties met een subsidierelatie bij o.a. de gemeente, de provincie of bij het Rijk, waar toepassing van de codes een belangrijk thema is. Aangezien we diversiteit belangrijk vinden, zoeken we naar organisaties die verschillen in omvang, discipline en aanbod.
 

Wanneer

Het programma bestaat uit 3 sessies. Elke sessie duurt 3,5 uur.
De sessies vinden plaats in de Plataanzaal van de Willem Twee, te 's-Hertogenbosch. De drie data zijn:

  • 1 november, van 9.30 – 13u (inloop vanaf 9u)
  • 29 november, van 13.30 – 17.00u (inloop vanaf 13.00u)
  • 20 december, van 13.30 – 17.00u (inloop vanaf 13.00u)

Kosten

We bieden een inhoudelijk programma dat wezenlijke vraagstukken in je organisatie of opdrachtgeverschap aangaat. Je gaat samen aan de slag met inspirerende collega’s en bespreekt herkenbare uitdagingen waardoor je direct voorwaarts kunt. De kosten voor deelname zijn € 300,- exclusief BTW *. Dit is inclusief gebruik van koffie, thee, lunch en een borrel na afloop. 

* Deze pilot komt mogelijk in aanmerking voor het programma Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Met dit programma kun je financiële ondersteuning krijgen voor training, opleiding of cursuskosten. Werktuig PPO financiert een derde van de totale kosten. 

 

Partners en begeleiding

Kunstloc Brabant heeft dit programma opgezet samen met partners in de frontlinie van actuele ontwikkelingen in de cultuursector. 
Na de samenwerking met Kunsten ’92 voor de DIY fair practice kit, is dit programma tot stand gekomen in samenwerking met The Curiosophy Collective , de Universiteit van Utrecht (bekend van het LinC programma) en organisatiebureau CAOP, bekend van de uitvoering van de HR-voucher en ondersteuning bij het programma Duurzame Inzetbaarheid van Platform ACCT. De sessies worden gefaciliteerd door The Curiosophy Collective. 

Suzanne Leclaire

Suzanne Leclaire is oprichter van The Curiosophy Collective. Zij helpt leiders en organisaties bij het realiseren van beweging in complexe context. Dat doet ze samen met collega’s vanuit een specifieke filosofie met praktische vormen en vaardigheden (Curiosophy). Na een loopbaan als leidinggevende bij het ministerie van OCW, leidde ze in 2008-2012 het centrum voor de kunsten Pier K (nu C.) op dialogische wijze door de bezuinigingen. Als voormalig voorzitter van de landelijke Federatie Cultuur, initieerde ze – met partners – het arbeidsmarkt onderzoek Passie Gewaardeerd (dat later tot de Fair Practice Code leidde) en het landelijke programma Diversiteit & Inclusie voor de cultuursector. 
 

Een initiatief van Kunstloc Brabant, powered by The Curiosophy Collective, CAOP en de Universiteit Utrecht.