Kunstloc Brabant annuleert tot en met 31 maart alle bijeenkomsten boven de 25 personen. We gaan op zoek naar een vervangende datum, maar zijn daarbij afhankelijk van de dan geldende richtlijnen. Zodra het RIVM met nieuwe richtlijnen komt, zullen we deze uiteraard opvolgen en bekendmaken wat dit betekent voor de komende bijeenkomsten.  

Vier designteams presenteren hun ontwerpen voor een duurzaam logistiek landschap

Deze avond presenteren de vier geselecteerde ontwerpteams naar aanleiding van de design challenge “Out of the Box” hun plannen. Deze challenge is een initiatief van CAST, Kunstloc Brabant, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o.

Eind vorig jaar riepen we met deze uitdaging multidisciplinaire ontwerpteams op hun plannen in te dienen tegen de verdozing van ons Brabantse landschap. Hoe maak je een duurzaam logistiek landschap met meerwaarde voor stad en land?

Verdozing van ons landschap

De zogenaamde verdozing van ons landschap is, zeker in Brabant, een maatschappelijk vraagstuk van formaat. Overal in ons landschap, met name in de regio Tilburg, Waalwijk en Eindhoven, staan grote logistieke centra. Deze Design Challenge wil bijdragen aan de discussie over de ontwikkeling van de steeds maar grotere logistieke sector en hoe we deze kennis en inzichten kunnen toepassen bij de ontwikkeling van nieuw beleid op de nieuwe werklandschappen. Ontwerpend onderzoek kan bijdragen aan het ontwikkelen van ruimtelijke kaders om de kwaliteit van de inrichting van de bedrijventerreinen en de architectuur van de logistieke hallen te verhogen

Op 19 maart presenteren de vier overgebleven teams hun ontwerpresultaten om hier samen met o.a. Rijksadviseur Daan Zandbelt op te reflecteren. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via bovenstaande link.

Met de Design Challenge “Out of the Box” werken we toe naar een bijdrage op de Landschapstriënnale 2020 in het Tilburgse Living Lab “Nieuwe Economische Dragers” op vrijdag 4 september 2020.

Kunstloc Brabant annuleert tot en met 16 maart alle bijeenkomsten boven de 25 personen. We gaan ervan uit dat bijeenkomsten die daarna plaatsvinden door kunnen gaan, maar zijn daarbij afhankelijk van de dan geldende richtlijnen. 16 maart verwachten wij hier meer informatie over te hebben.

Meer weten over deze Design Challenge?

Neem contact met mij op.