Kijk of jouw project in aanmerking komt voor een aanvraag bij Fonds ZOZ

Fonds ZOZ geeft in samenwerking met Kunstloc Brabant makers de kans om zichzelf aan te melden voor een spreekuur om kort te toetsen of het mogelijk is om een aanvraag bij het fonds in te dienen.

Bied jij als maker een ander perspectief?

Vertel je verhalen die raken, schuren, verbinden, de wereld bevragen en anderen aan het denken zetten? Dan zijn er wellicht subsidiemogelijkheden voor je project bij Fonds ZOZ.

Tijdens een spreekuur speciaal voor Brabantse makers kun je kennismaken met medewerkers van Fonds ZOZ en met hen bespreken of jouw initiatief in aanmerking komt voor een subsidieaanvraag.

Meld je aan voor het spreekuur

Over Fonds ZOZ & ZOZ Academy

Fonds ZOZ is een Fonds op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een eigen adviescommissie. Het fonds financiert culturele projecten die de verschillen tussen mensen overbruggen, vaste denkkaders doorbreken en empathie en begrip stimuleren. Het verhaal en de impact daarvan centraal. De focus ligt op projecten die gericht zijn op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering.

Er wordt ondersteuning geboden aan diverse disciplines, zoals: filmmakers, fotografen, theatermakers, schrijvers, muzikanten, nieuwe mediamakers, illustratoren, jongerenwerkers en beeldend kunstenaars.

Voor nieuwe makers die een idee willen testen is er het startbudget van de ZOZ Academy. Binnen de Academy staat onderzoek centraal. Met een bijdrage van maximaal €5.000,- en aanvullende inhoudelijke begeleiding krijg je de mogelijkheid om een pilot, test of prototype te ontwikkelen.

Fonds ZOZ wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ZOZ Academy wordt als onderdeel van het fonds uitgevoerd door de Meervaart.

Fonds ZOZ