Eenzaamheid verminderen bij ouderen? Tijd van je Leven onthult wat kunst daar aan kan bijdragen. Op dinsdag 18 mei van 15.00 tot 16.30 uur kun je kennis maken met een succesvolle aanpak om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en positieve gezondheid te stimuleren.

LKCA organiseert in samenwerking met Kunstloc Brabant op 1sociaaldomein.nl een gesprek met de initiatiefnemers van het project De Tijd van je Leven: GGD West-Brabant, De Nieuwe Veste en Cultuurcompaan. Tijd van je leven is een intensieve samenwerking tussen GGD West-Brabant, kunstenaars, cultuur- en zorginstellingen in verschillende West-Brabantse gemeenten. Workshops onder leiding van professionele kunstenaars dragen bij aan een afname van emotionele eenzaamheid en van ervaren van beperking in beweging. En een toename in positief ervaren kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren. Onderdeel van dit project is het wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met Tranzo.

In de videosessie kun je luisteren naar Sandra Kuiper, projectleider wetenschappelijk onderzoek van de GGD West-Brabant en Gertjan Endedijk, directeur-bestuurder Nieuwe Veste Breda en projectleider Anneke Wijn van Cultuurcompaan en Atty Bax, adviseur bij Kunstloc Brabant. Ze lichten de aanpak toe en uiteraard kun je ook vragen stellen. Aan bod komen methodiek, financiering, onderzoeksresultaten, succesfactoren en valkuilen, samenwerking en de plannen voor een landelijke uitrol. Tot slot presenteert Finn Minke van LKCA de praatplaat ‘Integraal samenwerken tegen eenzaamheid met kunst en cultuur’. Dit gespreksinstrument ondersteunt partijen uit verschillende sectoren die gezamenlijk cultuuraanbod gaan ontwikkelen.

De sessie is hier gratis te volgen. Maak wel een account aan.

Aanmelden videosessies

Impulsgelden

Het project De Tijd van je Leven heeft voor de doorontwikkeling van de pilot impulsgelden ontvangen van de Provincie Noord-Brabant. En je kunt alvast een interview lezen met de initiatiefnemers in ons magazine We Care!  (blz.4).

Bekijk het magazine

Meer weten over deze videosessie?

Neem contact met mij op.